FOTO: ZAHVALJUJUĆI BROJNIM DONACIJAMA: Šibenski Centar za beskućnike uskoro otvara svoja vrata

Povodom Svjetskog dana beskućnika koji se danas obilježava, gradonačelnik Željko Burić obišao je Centar za beskućnike u šibenskoj Građi gdje traju završni radovi na uređenju budućeg doma za desetak šibenskih beskućnika. U pratnji ravnatelja Caritasa u Šibeniku Miljenka Jukića, gradonačelnik je zavirio u 130 metara kvadratnih prostora koji poprima svoj završni izgled. Nekad zapušten prostor u Ulici braće Polić na broju 14 pretvoren je, kako kaže Jukić, u, ne smještaj za beskućnike, već njihov novi dom. Uređene su tri sobe, dva kupatila i dva WC-a, soba koja će služiti kao praonica s perilicom i sušilicom, mala kuhinjica te dnevni boravak. Šibenski Centar za beskućnike primit će desetak beskućnika, no Jukić kaže kako je broj osoba bez doma u našem gradu zasigurno i veći.

centar_beskucnici6

centar_beskucnici3

 

centar_beskucnici

centar_beskucnici4

-Učinit ćemo sve da se beskućnici usele u svoj novi dom prije hladnijih dana. Zahvalni smo svima što su nam pomogli urediti prostor, od Grada Šibenika koji ga je osigurao, do brojnih poduzetnika i obrtnika koji su nam ga pomogli urediti svojim donacijama – kazao je Jukić. Zahvalio se i učenicima Industrijsko-obrtničke škole u Šibeniku koji su svoj zanat učili upravo u ovim prostorijama postavljajući vodovodne i električne instalacije.

centar_beskucnici1

Od radova na uređenju Centra preostalo je postavljanje keramičkih pločica te završno pituravanje, a gradonačelnik je najavio kako će Grad uskoro asfaltirati i sanirati razrovani put u Ulici braće Polić.

ulica_brace_polic

-Lijepo je vidjeti kako se završava priča koju smo započeli u siječnju ove godine, dobili smo kvalitetan i dobro opremljen prostor. Ovime smo beskućnicima u našem gradu dali do znanja da ih sugrađani primjećuju i da vode o njima računa. To nije onaj odnos samo da se nešto učini već im je osiguran kvalitetan smještaj na pristojnoj ljudskoj razini – kazao je Burić.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.