FOTO: Započelo ukrašavanje grada

Tvrtka Pectus, koncesionar javne rasvjete u gradu Šibeniku, započela je danas s postavljanjem dekorativnih i svjetlećih elementata po gradu. Ukrašavanje bi trebalo biti dovršeno najkasnije do 2. prosinca, ukoliko to dopuste vremenske prilike.

kicenje grada

kicenje grada 4

Danas se krenulo s postavljanjem ukrasa na dvije glavne i najveće gradske ulice. Riječ je o ulicama Stjepana Radića i Kralja Zvonimira te postavljanjem božićnog drvaca ispred zgrade gradske uprave na Trgu palih branitelja Domovinskog rata. Nakon toga kreće se u kićenje važnih gradskih ustanova, poput kazališta, muzeja i ostalih pa potom slijedi uređenje kalelarge, da bi se čitavo blagdansko ukrašavanje grada završilo postavljanjem svjetlećih ukrasa na obali.

kicenje grada 1

Tako će na uličnim rasvjetnim stupovima ukrasi ostati isti kao i dosadašnjih godina, a bit će postavljeni u ulicama Stjepana Radića, Vukovarskoj, Kralja Zvonimira i na obali dr. Franje Tuđmana te u Docu.

kicenje grada 3

Grad je od tvrtke ST ART nabavio i nove ukrase za staru gradsku jezgru, koja će, po prvi put, biti ukrašena planski, kako bi se istaknuli najfrekventniji gradski punktovi u centru grada. Plan ukrašavanja izvodi se prema izrađenom elaboratu s prikazom koncepcije dekoriranja grada s pripadajućim fotografijama, ilustracijama, nacrtima, uputama i ostalom potrebnom dokumentacijom koji obuhvaća frekventne lokacije i vizualne panorame i perspektive. Ovogodišnji idejni plan osmislio je Boris Ćelar.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.