FOTO: Započeo 7. sajam dječje knjige u Gradskoj knjižnici

U Gradskoj knjižnici ‘Juraj Šižgorić’ jutros je otvoren sedmi Sajam dječje knjige. Do 5. srpnja šibenski mališani moći će kupiti knjige i slikovnice desetak nakladnika po izuzetno povoljnim cijenama. Sajam dječje knjige ujedno je i prateći program Međunarodnog dječjeg festivala u sklopu kojeg će biti održane radionice Potraga za blagom i Boya. Tako će polaznici spomenutih festivalskih radionica učiti kako nastaje knjiga, priča, skulptura…

sajam djecje knjige 3

sajam djecje knjige 4

sajam djecje knjige 2

-Djeca će naučiti i kako nastaje digitalna knjiga, a imat će priliku i izraditi jednu – kazao je Kašmir Huseinović, predsjednik Grupacije nakladnika hrvatske dječje knjige. Kroz radionicu Boya, doznat će pak kako nastaje ilustracija.

DVIJE SAMOSTALNE IZLOŽBE

Nakon što je Sajam dječje knjige otvoren, u knjižnici su otvorene i dvije samostalne izložbe, Saše Jantoleka i Andree Petrlik Huseinović.

Slobodni umjetnik iz Kastva, Saša Jantolek, šibenskoj se publici predstavio izložbama skulptura koju je nazvao ‘Džekijeve priče’.

sasa jantolek

-Saša stvara ludičkim likovnim jezikom na granici kiparstva, slikarstva i instalacije. 11 radova predstavljenih na ovoj izložbi su predlošci za njegovu knjigu ‘Džekijeve priče’, pa su zapravo to ilustracije za knjigu – predstavila je umjetnika Zdenka Bilušić, voditeljica Centra za vizualnu kulturu šibenske knjižnice.

Nagrađivana dječja ilustratorica Andrea Petrlik Huseionović na prvom katu knjižnice predstavila je pak svoje prekrasne ilustracije koje obiluju koloritom i neočekivanim detaljima.

iliustracije x

-Ilustracijom se bavim od 17. godine, uvijek sam bila okružena lijepim slikovnicama i mislim da je to jedan prekrasan svijet – kazala je Andrea na otvaranju izložbe svojih 60-ak originalnih ilustracija.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.