FOTO: Zbog štete koju su prouzročili vandali šetnica se obnavlja niti godinu dana od otvorenja

Tek nešto više od godinu dana što je šetnica u kanalu sv. Ante otvorena za javnost, na određenim se dijelovima već počela raspadati. Osim što je često meta vandala koji bezrazložno uništavaju sve pred sobom bez ikakvog osjećaja odgovornosti i srama, sada se građani žale da je u krugu bivše vojarne kamenje uz rub odvaljeno te da su potrgani neki koševi za smeće.

setnica odron puta razbivene kante smeca5

setnica odron puta3

S problemom urušavanja kamenja upoznati su i u Javnoj ustanovi Zaštićene prirodne vrijednosti Šibensko-kninske županije koja o šetnici skrbi. Ravnateljica Anita Babačić Ajduk kaže kako će preko Zavoda za zapošljavanje zaposliti dvoje radnika koji će raditi na sanaciji šetnice, kao i na održavanju zelenih površina i to već od ovog tjedna, kako bi radovi što prije krenuli.

– Moram napomenuti kako je na području kojeg spominjete problem urušavanja kamenja posebno izražen zbog prometnog pritiska koji je tamo pojačan i to nam stvara probleme jer šetnica je predviđena i građena samo za pješake. Ljudi su tamo znali parkirati svoje automobile, a s obzirom da su se ovog ljeta na Minerskoj održavali koncerti i da je povremeno bila veća koncentracija ljudi, nerijetko su se na stazu penjali motoristi na motociklima. Sve to je svakako doprinijelo propadanju. Drugi dijelovi šetnice nisu oštećeni jer tamo prometa nema – kaže Babačić Ajduk.

setnica odron puta1

setnica odron puta razbivene kante smeca3

Uistinu, građani su se još prošle godine žalili na prometnu kulturu pojedinaca koji su šetnicu koristili kao parking za svoje automobile i motocikle, te su iz tog razloga postavljene rampe koje bi priječile prilaz šetnici. Međutim, kaže Babačić Ajduk, danas se te rampe često ruše, pa će biti prisiljeni na tom potezu pojačati nadzor kako bi se izbjegla oštećenja u budućnosti. Što se tiče smeća, kaže kako su to sporadični problemi. Gradska čistoća, naime, redovito prazni koševe i brine o čistoći šetnice, dogodi se da tu i tamo nešto olabavi i ispadne, ali djelatnici to brzo saniraju.

– Građani su načelno jako dobro prihvatili šetnicu i s njima dobro surađujemo. Reagiramo na dojave, pa ćemo tako i na ovu, ali uvijek ima pojedinaca koji će stvarati probleme, a regulacija prometa na tom je dijelu izuzetno važna. Stoga apeliram na sve korisnike šetnice da se pridržavaju prometne signalizacije kako bi se izbjegla daljnja oštećenja – kaže Babačić Ajduk.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.