FOTO: Županija opet u plamenu, gori u Bilicama i na Brodarici

Šibensko-kninska županija od jučer je opet u plamenu. Vatrogasci se još uvijek bore s velikim požarom u Bilicama, kod naselja Lugovići.  Stanje je noćas na požarištu bilo alarmantno, miris paljevine, nošen jakom burom širio se prema Šibeniku, a u jednom trenutku cijelo šire područje grada ostalo je bez električne energije.

Prema informacijama iz Državne uprave za zaštitu i spašavanje (DUZS), od jučer su na požarištu 121 vatrogasac sa 40 vatrogasnih vozila, a od ranog jutra pomažu im i dva kanadera.

Gori i na Brodarici. Vatrogasno operativno središte Divulje DUZS-a u 9:15 sati jutros zaprimilo je zahtjev za pomoć u gašenju požara borove šume kod Ražina prema Brodarici, a požar je uz pomoć dva kanadera lokaliziran u 9:45.

Požar na otvorenom prostoru kod Trbounja ugašen je jutros nešto iza šest sati. U požaru je izgorjelo 15 hektara trave, niskog raslinja i smrike. U gašenju požara sudjelovali su JVP Drniš, DVD Drniš i Promina i ophodnja Promisa s ukupno 19 vatrogasaca i 8 vatrogasnih vozila, kao i dva kanadera, te jedan airtractor.

Rano jutros ugašen je i požar kod naselja Jasenovo, zbog kojega je jučer poslijepodne bila zatvorena Jadranska magistrala.

U požaru je izgorjelo 30 hektara trave i niskog raslinja, dok su u gašenju sudjelovali JVP Šibenik, DVD-i Brodarica-Krapanj, Primošten, Zablaće, Tisno, Grebaštica i Rogonica s ukupno 33 vatrogasca i 10 vatrogasnih vozila.

Fotografija sa požarišta na Brodarici donosimo u FOTOGALERIJI.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.