FOTO: Županiju zahvatilo jako nevrijeme, palo preko 50 litra kiše po četvornom metru

Ilustracija

Jutros je našu županiju zahvatilo jako grmljavinsko nevrijeme sa obilnim oborinama. Sustav koji se tijekom noći sa zapada primicao našim krajevima u rano jutro dodatno je ojačao i razvio se u šibenskom akvatoriju.

nevrijeme1_

Uz intezivnu grmljavinu i mjestimice jak vjetar lokalno su pale i obilne oborine! Prema mjerenjima meteoroloških postaja najviše kiše palo je do ovih trenutaka na zapadu županije. Tako su zapadne vodičke i pirovačaka postaja izmjerile čak 58, odnosno 56 litra kiše po metru četvornome, što je gotovo dvostruko više od mjesečnog prosjeka za šibenski kraj u srpnju!

nevrijeme2_

Šibenske postaje izmjerile su 28 litra kiše, ostale vodičke postaje preko 40, rogoznička 40, Žaborić 20, Miljevci 15, Drniš i Golubić 10 litara kiše…

Prema višegodišnjim mjerenjima koje provodi DHMZ na području Šibenika mjesečni srpanjski prosjek u oborinama iznosi 30 litara po metru četvornome, a s obzirom na jutrošnje količine u mnogim krajevima su pale očekivane mjesečne, odnosno iznadprosječne i rekordne oborine!

nevrijeme3_

Olujni sustav u ovim trenucima polako jenjava iako u akvatoriju otoka Svetca i Visa još ima olujnog razvoja pa nije isključena nova kiša, posebice na jugu županije i otvorenom moru. U drugom dijelu dana ipak se očekuje postupno smirivanje vremena.

nevrijeme4_

IZVOR: sibenik-meteo

FOTO: Tomislav Donđivić i Goga Barać

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.