FOTO: Županovićev tim predstavio program za novi mandat

U novouređenom kafiću Azimut koalicija SDP-HNS-HSLS večeras je predstavila svoj program za nadolazeće izbore. Kandidat za prvog čovjeka Šibenika Ante Županović u svom je govoru pred okupljenim članstvom i građanima naveo projekte s kojima namjerava izboriti novi četverogodišnji mandat.

Ponovio je kako je temeljem predizbornog programa bila Strategija razvoja grada Šibenika koja je donesena 2010. godine, a po kojoj bi se Krešimirov grad trebao razvijati do 2030. godine. Kroz četiri temeljna područja, gospodarstvo i turizam, socijalnu politiku, mlade i školstvo te kulturu i sport, Županović je nabrojio učinjeno u proteklom mandatu što su prisutni imali prilike vidjeti u prikazanom videospotu.

program sdp hns 3

program sdp hns

-U našoj viziji grada dvije su osnovne gospodarske politike; očuvanje industrijske tradicije grada  uz njezino preseljenje na Pode te ozbiljna turistička valorizacija Šibenika – naglasio je Županović

Prema njegovim riječima, najznačajniji projekt koji bi se trebao dogoditi u narednom razdoblju je spajanje istočnog dijela grada na kolektor, a posebno je naglasio rješavanje pitanja terena bivšeg TEF-a.

-Dovršili smo ekološku sanaciju te kroz postupak predstečajne nagodbe pokrenuli rješavanje naslijeđenih dužničko-vjerovničkih odnosa, a u idućem mandatu ćemo dovršiti započeti postupak rješavanja dugova – obećao je. Županović je najavio i izgradnju manjeg hotela u staroj gradskoj jezgri, no nije precizirao o kojem se hotelu radi.

program sdp hns 2

program sdp hns 5

program sdp-hns 1

-Dolaskom na vlast zaustavili smo megalomaniju te grad nismo zadužili – poručio je na kraju.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.