FOTO:’Građani’ ispunili želju Funcutima i glatko dobili Jolly

‘Pobijedite za Dražena’, poručili su Funcuti uoči današnjeg gradskog derbija igračima Šibenika. I ovi su im to ispunili. ‘Građani’ su odigrali sjajnu utakmicu i glatko dobili Jolly JBŠ rezulatom 86:70.  Dogodilo se ono čemu se nadao Jeronimo Šarin, da se na odličnu obranu, poput one protiv Osijeka,  nadoveže napadačka raskoš.

gkk222

funcuti3

gkk444

‘Građani’ su šuterski sjajno otvorili utakmicu. Dalekometne projektile pogađali su Vrkić, Šamadan, Radovčić. Posebno raspoložen bio je Vrkić koji je zabio prvih deset poena za Šibenik (ukupno 12 u prvoj četvrtini), uz stopostotni šut (dvije trice i dvije dvice). To se jasno odrazilo na rezultat pa su narančasti tri minute do kraja četvrtine imali 18:10, a 90 sekundi prije kraja 23:14.

jolly gkk5

Kod Jollyja je u prvih deset minuta vukao Junaković koji je u tom razdoblju ubacio sedam poena (također stopostotni šut iz igre), a pred kraj četvrtine važne trice ubacili su Mrva i Gulam, pa se u drugu ušlo sa 25:21 za Šibenik.

jolly gkk badzim 6

jolly junakovic gkk2

Početak druge dionice pripao je Domagoju Bašiću zabivši šest uzastopnih poena za narančaste koji su otišli na plus 10 (31:21), da bi onda iz kontre poentirao i Badžim za totalni delirij Funcuta. Trener ‘bankara’ Milatović u tim je trenucima izgubio živce i zaradio tehničku zbog prigovora, pa je semafor sedam minuta prije poluvremana pokazivao 36:21 za sastav Jeronima Šarina. Uslijedila je nova trica mladog Badžima za čak plus 18 narančastih. Jolly tada preko Vrlike i Pavlovića radi seriju 8:0 i smanjuje zaostatak na 11 poena. Nešto manje od tri minute prije pauze, kod rezultata 46:31 za Šibenik novu tehničku za Jolly zaradio je Junaković (prigovor). Do kraja četvrtine ‘građani’ su zabili 50 poena (50:38), što najbolje govori o obrani Jollyja, ali i sjajnoj napadačkoj partiji Šibenika.

gkk funcuti1

U trećoj četvrtini Šarinov sastav bez većih je problema održavao prednost. Stekao se dojam da se ‘banakari’ ne mogu vratiti da se igra još dva dana. Obrana Šibenika ponovo je odlično funkcionirala, Vrkić je ponovo ‘poludio’ pa se u zadnjih deset minuta ušlo sa 67:50 za narančaste.
jolly ekipa2

Narančasta rapsodija nastavila se i u posljednjoj dionici. ‘Građani su brzim protokom lopte razvlačili obranu Jollyja kao harmoniku, dominirali su u reketu, nastavili pogađati iz vana i ‘bankari’ su uistinu izgledali nemoćno.
gkk ekipa2

U zadnjoj četvrtini ništa se drastično nije promijenilo. Dvoranom se orila slavljenička pjesma Funcuta koja je kulminaciju doživjela posljednjim zvukom sirene, kada je uslijedilo zajedničko slavlje s igračima.

sf

gkk111

Tako je prvi set ove sezone pripao Šibeniku. I više nego zasluženo.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.