FOTO/VIDEO: Šumar iz Konjevrata, Paško Vrcić proslavio 101. rođendan

Paško Vrcić danas je imao veliki povod za slavlje. Naime, proslavio je svoj 101.rođendan. Dom za starije i nemoćne ‘Cvjetni dom’ u Šibeniku, u kojem Paško boravi već trinaest godina, priredio je rođendansku proslavu na kojoj se slavio rođendan svih onih koji su ga proslavili u mjesecu studenom. No, glavni slavljenik ipak je bio stojednogodišnjak iz Konjevrata.

paško vrcić 101.rođenda (6)

Okupilo se mnoštvo, koje je uz prigodne čestitke, dobar zalogaj i čašicu, slavilo u dobroj atmosferi. Predstavnici Grada, na čelu s gradonačelnikom Željkom Burićem, te Županija šibensko-kninska uručili su Cvjetnom domu i njihovim korisnicima prekrasan poklon koji im uvelike znači. Zaželjeli su Pašku i njegovim kolegama u Domu još puno ovakvih proslava.

paško vrcić 101.rođenda (7)

-Jednom mjesečno organiziramo rođendansku proslavu za sve naše korisnike koji su u proteklom mjesecu imali rođendan, tako je i danas, samo što je naš najstariji korisnik, gospodin Paško, danas napunio 101.godinu i ovim putem neka mu je sa srećom. Od Grada i Županije dobili smo na poklon mixetu, zvučnik, razglas, pojačala i mikrofon kako bi mogli prirediti i kvalitetnije organizirati okupljanja i proslave u našem Domu. U posjet su nam stigli i kolege iz Doma u Oklaju i Kninu te pčelarska udruga ‘Pčela’ koja nam je poklonila med. Hvala na poklonima i naravno odazivu ovoliko broja uzvanika – kazao je ravnatelj Cvjetnog doma, Tomislav Ninić.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=6G5I7HSS_Go[/youtube]

Pašku su rođendan uveličala i njegova djeca, 82-godišnji sin Ive, 80-godišnjak kćerka Anka i 60-godišnja Mladenka, a jedan od sinova, 77-godišnji Luka zbog bolesti nije mogao doći na proslavu. Najstarija unuka i najstarija snaha, također su stigle u Cvjetni dom na obiteljsko okupljanje. Sretni stogodišnjak ima četvero djece, devet unučadi i devet praunučadi.

paško vrcić 101.rođenda (5)

-Često smo u posjeti kod našeg oca, ali ipak je današnji dan poseban. Ovo mu je trinaesta proslava u Domu, nadamo se da će biti još koja, a sudeći prema njegovom nenarušenom zdravlju, ne sumnjamo da ćemo se i dogodine u ovo vrijeme okupiti. Obiteljski dobre gene naslijedio je od svoje majke. Živio je na selu u Konjevratima  jednim prosječnim životom, radio je kao šumar. Ponosan je otac, djed i pradjed-kazala je njegova najmlađa kćer, Mladenka.

paško vrcić 101.rođenda (2)

Okupljenima se obratio i Božan Vukorepa, zvani ‘Brico’, te uz prigodne čestitke svim slavljenicima kazao kako su korisnici Doma sretni, jer im je u goste stigao načelnik njihovog grada, a Pašku poželio da živi dok ne umre, na što su se okupljeni gromoglasno nasmijali.

paško vrcić 101.rođenda (3)

Na kraju ove prekrasne priče, ostavili smo riječ slavljeniku.

paško vrcić 101.rođenda

-Sretan sam, jer se danas slavi moj dan i dobio sam mnogo poklona. Djeca su na okupu i samo želim uživati do kraja dana. Nadam se da ćemo i dogodine slaviti 29.studenog -kazao je slavljenik Paško.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.