Franka Klarić nova je članica glumačkog ansambla šibenskog HNK

Nakon Jakova Bilića, glumačkom ansamblu Hrvatskog narodnog kazališta u Šibeniku pridružila se i mlada šibenska glumica Franka Klarić. Franka, inače stipendistica šibenskog kazališta, vratila se na kazališne daske rodnog grada s kojih, zapravo, nikad nije ni posve otišla.

-Nekako je sve vodilo k tomu. Ipak sam u gotovo svakoj predstavi, stalno sam dolje tako da je to bio normalni slijed događaja. Zapravo to i nije neko veliko iznenađenje. Ali,  veseli me – priznala nam je Franka.

VELIKI POTENCIJAL

Primanjem mlade glumice u glumačku postavu šibenskog teatra doista nije veliko iznenađenje, već ispunjene očekivanja mnogih, a s tim se složila i ravnateljica kazališne kuće, Nera Gojanović – Kljajić.

-Franka i Jakov su dvoje mladih glumaca koji su dosad djelovali u našem kazalištu, a koji imaju veliki glumački potencijal i, naravno, da me kao osobu koja u ovom trenutku vodi kazalište veseli njihova želja da se vrate u Šibenik i njihovo djelovanje u smjeru obogaćivanja života naše kazališne kuće – rekla je ravnateljica.

NASLOVNA ULOGA

Franak trenutačno radi na predstavi ‘Glorija’, autora Ranka Marinkovića, a u režiji Zorana Mužića koja će premijerno biti prikazana 11. travnja, u HNK u Šibeniku. Radi se o još jednom šibenskoj produkciji, a mladoj glumici pripala je naslovna uloga.

-Super je da se sve pokrenulo, da je dobar odaziv na šibensko kazalište u gradu i šire, da se čuje za ono što kazalište radi i da se sve diglo na jedan viši nivo – kazala je glumica koja će se odsad na daske koje život znači penjati kao zaposlenica šibenskog teatra.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.