Glorija se kući vraća s jednom nagradom i to za najbolju mušku ulogu

Večeras se održala 21.dodjela Nagrada hrvatskog glumišta, a predstava HNK Šibenik ‘Glorija’ nominirana je bila u četiri kategorije. Don Zane, odnosno Siniša Popović odnio je nagradu za najbolju mušku ulogu, a to je, nažalost, bila jedina nagrada od četiri moguće.

Podsjetimo, Hrvatsko društvo dramskih umjetnika dodijelilo je čak četiri nominacije predstavi HNK Šibenik ‘Glorija’ za Nagradu hrvatskog glumišta 2013. godine.

Za najbolje redateljsko ostvarenje u kategoriji DRAMA,  nominiran je redatelj predstave Zoran Mužić. U istoj kategoriji za najbolju mušku ulogu nominiran je Siniša Popović za ulogu Don Zane dok su u kategoriji Za izuzetno ostvarenje mladih umjetnika do 28 godina nominirani Franka Klarić, za žensku ulogu sestre Magdalene i Jakov Bilić, za mušku ulogu Don Jere.

glo2

Hrvatsko društvo dramskih umjetnika, HRT i Večernji list, od 1992. godine nagrađuju zaslužene hrvatske kazališne, televizijske i radijske umjetnike, a HNK Šibenik može se pohvaliti nominacijama za predstave ‘Fantazija’ i ‘Škrtičina’, u kojoj je Joško Ševo 2010. godine i dobio Nagradu hrvatskog glumišta za najbolju mušku ulogu.

Čestitamo HNK Šibenik na sjajnom uspjehu i osvojenoj nagradi i čak četiri nominacije, što uopće nije loše s obzirom na veliku konkurenciju.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.