Goran Pauk: Šibenska bolnica nema dugove!

– Ako Milanovićeva vlada i aktualni ministar zdravlja ikada naprave za šibensku Opću bolnicu ono što je napravila vlada Jadranke Kosor i bivši ministar zdravstva Darko Milinović, sljedeći put kada dođu u Šibenik sam ću im prostrti crveni tepih – kazao je na današnjoj konferenciji za medije aktualni župan šibensko-kninski i predsjednik šibenskog HDZ-a Goran Pauk.

Bio je to njegov odgovor na istupe ministra zdravlja Rajka Ostojića koji je nedavno za Šibenski tjednik iskritizirao vodstvo šibenske zdravstvene ustanove.

Na tvrdnje ministra Ostojića kako je ‘šibenska bolnica blistav primjer zaduženosti među svim hrvatskim bolnicama’, zbog čega najodgovornijim drži ljude iz bolničke Uprave, župan je odgovorio kako je šibenska bolnica svoje dugove sanirala, a kako su oni nastali u vrijeme koalicijske vlade.

– U vrijeme spajanja OB Šibenik sa kninskom bolnicom, koje je ‘isprovocirala’ Račanova vlada, nije saniran dug od 70 milijuna kuna, iako je vlada takvo obećanje dala. Budući da dugovanje nije bilo moguće sanirati iz redovnog poslovanja, a da ga nakon ponovnog razdvajanja spomenutih dviju zdravstvenih ustanova 2008. nije sanirala niti tadašnja HDZ-ova vlada, Županija je OB Šibenik izdala garanciju za kredit kojim je dug u cijelosti podmiren -naglasio je Pauk, dodavši kako je tada počela nova era OB Šibenik.

Bolnici je, podsjetio je, godišnji limit bio podignut na 14,3 milijuna kuna, dok je kninska bolnica kao samostalna ustanova dobila limit od tri milijuna kuna godišnje.

Taj iznos bio je bitno veći od 11,6 milijuna kuna, koliko su šibenska i kninska bolnica dobivale zajedno u vrijeme koalicijske vlade, dok su funkcionirale kao jedinstvena ustanova, kazao je Pauk.

Također, podsjetio je, samo je tijekom 2011. iz državnog proračuna u šibensku bolnicu uloženo 14 milijuna kuna.

– Tužno je da ministar Ostojić informacije prikuplja iz nelegitimnih izvora. Tragično je da se govori o smjeni uprave OB Šibenik, a da nitko za mišljenje nije pitao vlasnika bolnice, Županiju šibensko-kninsku – zaključio je čelnik HDZ-a grada Šibenika.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.