Goran Tomić karijeru nastavlja u kineskom drugoligašu

Goran Tomić više nije trener Šibenika. Mladi stručnjak karijeru će nastaviti u kineskom drugoligašu Bejing Baxiju, u početku kao asistent glavnom treneru Nizozemcu, a onda bi za dva-tri mjeseca kada ovaj preuzme funkcijsku sportskog direktora Tomić trebao postati glavni trener.

UGOVOR NA TRI GODINE

Sada već bivši trener narančastih u Kinu vodi i kondicijskog trenera Tonćija Cinottija.

-Za nekog je ovo možda iznenađenje, ali ne i za mene. Naime, igrao sam u Kini pa je u to vrijeme moj menadžer uspostavio brojne kontakte s tamošnjim klubovima. Tako sam se u studenom prošle godine u Pekingu sastao s gazdom kluba na kojeg sam očito ostavio dobar dojam jer je prije dva dana na Šubićevac stigla službena ponuda – kazao nam je Tomić koji je ugovor s kineskim drugoligašom potpisao na tri godine. Osim dobrih financijskih uvjeta, upravo je dugoročan plan predsjednika njegovog novog kluba presudio da prihvati ponudu. Tomić žali što odlazi s klupe Šibenika, ali ističe kako je riječ o ponudi koja se ne odbija.

NASLJEDNIK IVO ŠUPE

-Ne bih si mogao oprostiti da sam odbio i onda se pitati što je moglo biti, kako bi se razvijala moja daljnja trenerska karijera. Ovaj angažman otvara mi mnoga vrata u mojoj daljnjoj karijeri – kazao nam je. Tomićev nasljednik na klupi Šibenika bit će njegov dosadašnji pomoćnik Ivo Šupe.

-To je najbolje rješenje. Šupe poznaje ovu momčad i uvjeren sam kako će se otkazati. Mislim da mu ostavljam dobro posloženu i perspektivnu momčad koja se u nastavku prvenstva može uključiti u borbu za prvo mjesto  – kazao je Tomić koji u daleku Kinu putuje u ponedjeljak.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.