Gori u Perkoviću, lokaliziran požar u Mučićima, ugašen u Žaboriću

arhiva

Veliki požar kod Perkovića još nije pod kontrolom gasioca, saznajemo u Županijskom centru 112. Jutros u 7.00 sati potpuno je ugašen požar u Žaboriću i lokaliziran je požar u Mučićima.

‘U Perkoviću je složena situacija, vatra je u gustoj borovoj šumi. Na jednom dijelu tog požarišta u dužini od 200 do 300 metara trenutno je vatra u donjem sloju šume i vatrogasci moraju raskrčiti put do žarišta plamena prije nego planu borovi’ – rekao nam je Volimir Milošević, zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Šibenik.

vatrogasci pozariste milosevic 240816 1

Na intervenciji su pripadnici Državne interventne postrojbe iz Zadra i dvadesetak šibenskih vatrogasaca. Po riječima Volimira Miloševića, požar u Perkoviću nastojat će staviti pod kontrolu tijekom jutra i prijepodneva, prije jačanja ili promjene smjera vjetra.

‘Na požarištu u Mučićima još je jučer bilo obnavljanja vatre, ali površina požarišta se nije povećavala tako da su vatrogasci uglavnom intervenirali unutar zgarišta od oko 50 hektara’ – kazao nam je Volimir Milošević.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.