Grad Knin donirao splitskom Muzeju arheoloških spomenika 150 tisuća kuna za istraživanje Kapitula

Grad Knin donirao je 150 tisuća kuna Muzeju hrvatskih arheoloških spomenika iz Splita za istraživanje lokaliteta Kapitul kod Knina.

Gradonačelnik Marko Jelić nakon potpisivanja ugovora o donaciji, naglasio je kako je riječ o istraživanju na dosad otkrivenim ostacima ostacima kninske katedrale sv. Bartolomej iz 13. stoljeća, te dijela sjevernih obrambenih zidova te novootkrivenih južnih i zapadnih fortifikacija.

Za izradu 3D modela katedrale bit će zaduženi predstavnici Fakulteta elektronike, strojarstva i brodogradnje iz Splita.

– Grad Knin podržava istraživanja koja se odvijaju na području Grada Knina i okolnim mjestima, u cilju postizanja što veće educiranosti naših sugrađana o važnosti povijesne i kulturne baštine kao temelja našeg identiteta. Također, upravo kulturna, povijesna i prirodna baština su osnova razvoja turizma na području Grada Knina i okoline – priopćeno je iz kninske gradske uprave.

Sredstva su osigurana u proračunu Grada Knina, a na potpisivanju ugovora, uz Jelića i ravnatelja Muzeja hrvatskih arheoloških spomenika Miroslava Katića, sudjelovali su i predstavnici FESB-a, Sveuličišta u Splitu, ravnatelj Kninskog muzeja i suradnici.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.