Grad pokreće plansku proceduru kako bi krenuo projekt švicarske megainvesticije kod Zablaća

Na klupama gradskih vijećnika u srijedu 27. kolovoza naći će se Odluka o izradi Urbanističkog plana uređenja stambeno-turističke zone Mala Solina nedaleko Zablaća. Riječ je o zoni koja se prostire na 30,5 hektara komunalno neopremljenog prostora u koju ulažu švicarski investitori s čak 1,5 milijuna eura te su na tom području otkupili velike površine građevinskog zemljišta.

mala_solina

U zoni mješovite stambene namjene s turističkim sadržajima predviđena je gradnja stanova, prometnica, hotela, vila, marine, rekreativnog područja, zabavno-ugostiteljskih objekata i zelenih površina. Donošenjem ove odluke Grad Šibenik, pojašnjava pročelnica UO za prostorno uređenje Madlena Roša Dulibić, investitorima određuje postotak i smjernice izgrađenosti pojedinih jedinica, a kako bi u konačnici trebao izgledati ‘grad pored Zablaća’ znat će se tek nakon što arhitekt Nikola Bašić, ispred investitora – švicarske tvrtke TFI Holding, predstavi projektni plan.

Kažimo kako UPU predviđa i uređenje dosada potopljenog kanala, koji prolazi sredinom zone Mala Solina, te povezuje more s jezerom.

-Kanal postoji još u GUP-u iz 1988. godine kada je njime predviđeno spajanje mora s jezerom, on je danas zatrpan, no investitori ga planiraju iskopati i na taj način dodatno dobiti na atraktivnosti prostora. Sve to, naravno, morat će se provesti uz potvrdu nadležnog Konzervatorskog odjela i uvjete zaštite prirode – napominje Roša Dulibić.

Troškove izrade UPU-a Mala Soline snosit će investitori, a nakon što odluku prihvati Gradsko vijeće, UPU ide na javnu raspravu i ‘blagoslov’ nekoliko ministarstva te institucija poput Hrvatskih voda, HEP-a …

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.