ŽUPAN PAUK: Grad Šibenik nije dao ni lipe za zaštitu mora!

Nakon vremenskih neprilika koje su dovele i do podizanja razine mora, u petak je u šibenskom kanalu u akciji bio eko-brod Županijske vatrogasne zajednice. Ovaj eko-brod kojeg je resorno ministarstvo dodijelilo na korištenje Šibensko-kninskoj županiji, šibensku luku i širi akvatorij čistio je od raznoraznog smeća koje je nanijelo olujno jugo. Tom prigodom improviziranu konferenciju za novinare na ‘mulu Krke’ održao je šibensko-kninski župan Goran Pauk.

– Prije dvije godine osnovali smo županijski Fond za zaštitu mora iz kojeg bi se trebale financirati djelatnosti čišćenja kompletnog akvatorija naše županije u situacijama kakvu smo imali ovih dana. Ministarstvo godišnje izdvoji u ovaj 200 tisuća kuna s kojima se financira hladni pogon županijskog eko-broda. Međutim, premda gradovi sa 40 tisuća kuna i općine sa 20 tisuća kuna imaju zakonsku obvezu sufinancirati Fond za zaštitu mora, rijetko koja jedinica lokalne samouprave je to dosad učinila. Stoga posebno apeliram i na Grad Šibenik da ispuni tu svoju zakonsku obvezu – kazao je župan Pauk.

Upravo zbog nedostatka novca u navedenom Fondu, upozorio je župan Pauk, eko-brodu nedostaje potrebita oprema, poput velikih mreža za skupljanje smeća, već se posao čišćenja mora obavlja ručno.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.