Grad Šibenik objavljuje rat komarcima

Prve aktivnosti ovogodišnje borbe protiv komaraca započinju ovaj tjedan tretiranjem septičkih jama larvicidnim tabletama u Brodarici, Ražinama, Zablaću, Žaboriću i Jadriji. Larvicid je kemijska tvar koja ne spada u kategoriju otrova, ubacuje se u zahodske školjke te nakon puštanja vode završava u septičkoj jami. O tijeku akcije i uključivanju u nju građani se mogu informirati kod predstavnika navedenih mjesnih odbora i gradskih četvrti gdje će dobiti besplatne larvicidne tablete, poručuju iz gradske uprave.

– Uvažavajući dugogodišnje pritužbe sugrađana na rastuće probleme s komarcima, ove godine ćemo se odlučno pozabaviti tim problemom. U gradskom proračunu rezervirali smo dodatnih 125 tisuća kuna za ručno tretiranje protiv tigrastog komarca koje će se obaviti dva puta u sezoni, te besplatne larvicidne tablete za građane. Također, djelatnici angažirane tvrtke As-eko d.o.o. dijelit će informativno-edukativni materijal o životu i razvoju komaraca kako bi se naši sugrađani mogli aktivnije uključiti u ovu borbu. Objavljujemo rat komarcima – kazao je  zamjenik gradonačelnika Danijel Mileta.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.