Grad Šibenik osigurao sredstva za asistente u nastavi

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta je, posredstvom Europskog socijalnog fonda, raspisalo poziv na dostavu projektnih prijedloga za Osiguravanje pomoćnika učenicima s teškoćama u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama, a Grad Šibenik je (uz Zadar) jedan od dva dalmatinska grada kojemu su odobrena sredstva za financiranje asistenata u nastavi.

Odobreno je ukupno 716.000 kuna koje će pokrivati plaće pomoćnika, naknadu voditelju projekta, edukacije i medijske aktivnosti. Predani projektni prijedlog naziva ‘Korak po korak do samostalnosti’ izradio je projekt manager dipl. ing. Mario Kursan kao vanjski suradnik, dok su partneri na projektu osnovne škole kojima je osnivač Grad Šibenik. Od devet osnovnih škola u šest se škola pokazala potreba za asistentima u nastavi. Stručni timovi OŠ Brodarica, OŠ Meterize, OŠ Faust Vrančić, OŠ Jurja Šižgorića, OŠ Tin Ujević i OŠ Vidici su poslali potpunu dokumentaciju koja dokazuje da je redovnu nastavu uključen 21 učenik s teškoćama kojima je potreban asistent u nastavi.

Na jutrašnjoj presici gradonačelnik Željko Burić rekao je kako je cijeli projekt vodio dogradonačelnik Penđer u suradnji s Mariom Kursanom.

presica-assistenti

– Oni su pokazatelj kako funkcionira gradska uprava. Imali su konkretan zadatak s konkretnim ciljem i znali su iskoristiti znanje i sposobnosti i onih koji nisu na proračunu Grada – kaže Burić.

Dogradonačelnik Penđer rekao je kako su tiho radili na projektu i sastajali se na dnevnoj bazi kako bi ga uspješno priveli kraju i u tome su uspjeli.

– Osigurali smo 16 pomoćnika za 16 djece kako bi im omogućili lakše školovanje. Grad Šibenik brine o svojoj djeci. Kao primjer tomu mogu i navesti da imamo tri prvašića koja nisu obuhvaćena projektom, a za koje će Grad Šibenik iz svog džepa financirati asistente u nastavi. Zahvalio bi svima koji su sudjelovali u projektu, a najviše Mariju Kursanu koji je ponio najveći dio projekta – zaključuje Penđer.

Kursan je dodao kako će sada Grad Šibenik raspisati natječaj za radno mjesto asistenta u nastavi koji će trajati do 3. listopada, tako da bi učenici svoje pomagače trebali dobiti već polovicom listopada.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.