Grad Šibenik se pridružio akciji ‘I Marin ima šansu’

Gradonačelnik Šibenika Željko Burić, u pratnji svog zamjenika Danijela Milete i predsjednika Mjesnog odbora Zaton Borisa Dukića, posjetio je danas  teško bolesnog 13- godišnjeg Marina Dukića u njegovom domu u Zatonu.

Nakon razgovora s Marinovim roditeljima, kojima je potrebna financijska pomoć za eksperimentalno liječenje u Austriji, gradonačelnik Burić obećao je pomoć Grada Šibenika, koji će se tako uključiti u  humanitarnu akciju ‘I Marin ima šansu’ .

BIO ZDRAV DO PETE GODINE

Marin Dukić teško je bolesni 14-godišnjak kojemu je potrebna pomoć dobrih ljudi kako bi mogao otići na eksperimentalnu terapiju u kliniku u Beču. Za početna dva tretmana potrebno je 25.000 eura.

Marin je rođen 13. siječnja 1999. godine kao potpuno zdravo dijete. Njegov razvoj do 5. godine tekao je uredno, osim što je njegov govor bio slabije razvijen. U 5. godini najprije je počela propadati fina motorika, nakon toga propada i krupna motorika, počinju prvi epileptički napadaji, postaje nestabilan na nogama…

dukic marin

NADA U BEČU

Tražeći pomoć obitelj Dukić obišla je  više bolnica u različitim gradovima Republike Hrvatske, ali bolest je nezaustavljivo napredovala.  Marin redovito ide na EEG kontrole u Zagreb i njegove epileptičke napadaje trenutno su pod kontrolom uz pomoć Keppra-e, iako je Marin u zadnje vrijeme imao nekoliko lakših napadaja. U međuvremenu, on je dobio još nekoliko dijagnoza koje su karakteristične za ovakve pacijente. Marin je sada 14-godišnji dječak, potpuno nepokretan, inkontinentan, ne priča, ne može napraviti nijedan svjesni pokret. Povremeno ispušta neartikulirane glasove i smije se i to je sva komunikacija koju možemo ostvariti. Konačnu dijagnozu još uvijek Marin nema.

marin dd

Obitelj je saznala za privatnu kliniku  u Beču koja obavlja tretmane sa matičnim stanicama i to im daje  nadu. Nakon što su prikupili i preveli svu medicinsku dokumentaciju, dobili su odgovor od klinike da Marin ima šansu! Nitko ne može garantirati uspjeh jer se radi o specifičnom i jako rijetkom slučaju, ali šansa ipak postoji.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.