GRAD ‘SLOŽIO’ PRORAČUN Najviše novca plaži Brodarica, obnova vrtića ‘Kućica’, Poljanu preuzima Gradski parking

Gradska administracija ‘složila’ je proračun za 2016. godinu. Budžet za sljedeću godinu bit će glavna točka nadolazeće sjednice Gradskog vijeća najavljene za utorak 22. prosinca, a iznosi 205 milijuna kuna. To je oko tri milijuna kuna manje nego planirani proračun za 2015. godinu.

U razvojnim programima gradskog proračuna najavljenih za dogodine najviše sredstava, čak 6,5 milijuna kuna izdvojit će se za uređenje plaže Brodarica, odnosno Rezalište. Ukupna procijenjena vrijednost ovog kapitalnog turističkog projekta je oko milijun eura s tim da su gradski čelnici predvidjeli kako će im u posljednja ‘rata’ projekta, 1.3 milijuna kuna, sjesti početkom 2017. godine. Je li realno za očekivati da ćemo se već sljedećeg ljeta kupati na novoj plaži na Brodarici? Nije.

NOVA PLAŽA NA BRODARICI TEK U LJETO 2017. 

-Dogovoreno je kako ćemo tijekom idućeg ljeta stopirati sve radove na plaži u suradnji s izvođačem radova kako bi je kupači mogli nesmetano koristiti. Dakle, izvršili bi se svi podzemni radovi, postavljanje instalacija itd, a zatim bi se sve zatrpalo kako bi se tijekom ljeta plaža mogla koristiti. S radovima bi se opet najesen nastavilo – govori nam dogradonačelnik Mileta dodajući kako će plaža na Brodarici u novom ruhu zasjati u ljeto 2017. godine.

rezaliste7_web

Iduće godine nastavlja se s rekonstrukcijom bivšeg kina Odeon, uređenjem tvrđave Barone i tvrđave sv. Ivan, uređenjem biciklističkih ruta, projektima Bikarac i iNavis te milijun kuna vrijednim ulaganjem u Studij energetike.

Uz pomoć Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost dogodine će se obnoviti zgrada dječjeg vrtića ‘Kućica’ na Baldekinu. Grad je, naime, projekt u visini od 1,4 milijuna kuna aplicirao na jedan od natječaja Fonda, a tim bi se sredstvima obnovila fasada, prozori i vanjska stolarija vrtića. Uz pomoć istog partnera, gradski oci planiraju obnoviti i sportsku dvoranu Miminac u iznosu od 3,5 milijuna kuna.
Među kapitalnim razvojnim projektima u gradskom proračunu za iduću godinu međutim nije se našla rekonstrukcija glavnog gradskog trga Poljana, a Mileta objašnjava i zašto.

poljana parking sibenik

-Iduće godine Grad Šibenik, izuzev plaćanja posljednje rate ateljeu Minerva za projektnu dokumentaciju projekta Poljana, neće imati ni kune troška za građevinske radove. Naime, uređenje podzemne garaže na sebe je preuzeo Gradski parking, a Grad se obvezao urediti okoliš partera i knjižnice što će se raditi u narednim godinama. Za 2016. godinu predvidjeli smo 500 tisuća kuna posljednje rate ateljeu Minerva te 100 tisuća kuna za konzervatorske radove koji će imati posla na Poljani – navodi Mileta.

OBNOVA PALAČE ROSSINI 

palaca rossini

U suradnji s Muzejom grada Šibenika, gradska administracija izdvojila je i milijun kuna za dovršetak projekta Stalnog muzejskog postava na koji se, podsjetimo, čeka od 2012. godine. Mileta ipak naglašava kako će Muzej posljednju fazu tog projekta morati aplicirati na neki od natječaja, a Grad će participirati u određenom iznosu. Muzej grada Šibenika od iduće godine započet će s obnovom palače Rossini za što će se u gradskoj blagajni izdvojiti 200 tisuća kuna.

NOVI IZLAZ S ‘NJEGOŠEVA TRGA’ NA VIDICIMA

ulica 8 dalmatinske udarne brigade

Od novih prometnih rješenja predviđenih razvojnim programima velikih novosti nema, izuzev izgradnje novog prometnog izlaza s ‘Njegoševog trga’ na Vidicima.
-Pripremamo prometnu dokumentaciju za proboj sada slijepe ulice koja se proteže s ‘Njegoševog trga’ prema školi Vidici i spajanje te ulice s Ulicom 8. dalmatinske udarne brigade. Ulice će se spajati iza školskog parkinga te će se morati premostiti visinska razlika – pojasnio je Mileta.

Što se tiče ostalih kapitalnih prometnih projekata na području Šibenika, a pri tom prvenstveno mislimo na čvorove Meterize i Rokići, sve je u rukama Hrvatskih cesta.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.