Građani, sudjelujte u valorizaciji tvrđave sv. Ivana

Grad Šibenik i Društvo za očuvanje šibenske baštine Juraj Dalmatinac pozivaju sve zainteresirane građane na javnu raspravu i predlaganje ide za buduću namjenu i uređenje tvrđave sv. Ivana. Javna rasprava održat će se u Gradskoj knjižnici Juraj Šižgorić 4. srpnja s početkom u 19 sati.

Društvo je pokrenulo inicijativu za uređenje i valorizaciju tvrđave sv. Ivana, a prvi korak je izrada idejnog rješenja uređenja kojim bi se definirala buduća namjena tvrđave. Po prvi put u Hrvatskoj građani će imati priliku aktivno sudjelovati u promišljanju buduće namjene važnog gradskog prostora, što je u EU ustaljena praksa.

– Ovim putem pozivamo sve zainteresirane koji žele doprinijeti kreiranju ideje uređenja i valorizacije tvrđave sv. Ivana da do 15. srpnja 2013. predaju koncept u kojem će iznijeti svoje viđenje buduće namjene i uređenja tvrđave. Koncept treba kreirati u kontekstu sagledavanja vrijednosti tvrđave kao važnog kulturno-povijesnog  spomenika. Potrebno je voditi brigu o stvaranju interakcijskih odnosa između prirodnog ambijenta u kojem je smještena utvrda i grada koji je okružuje. Područje obuhvata potrebno je oblikovati kao prostor prepoznatljivog identiteta i novih mogućnosti – poručuju iz Društva.

Koncepte treba predati najkasnije do 15. srpnja 2013. na e-mail adresu drustvo.juraj.dalmatinac@gmail.com. Koncepti nisu ograničeni brojem riječi, skica i slika. Komisija sastavljena od predstavnika Društva i Grada Šibenika će u roku od 10 dana odabrati najbolji koncept, njegove dijelove ili više njih na temelju kojih će se formirati konačna ideja namjene i uređenja tvrđave sv. Ivan.

Više informacija o javnoj raspravi moći ćete saznati na www.sibenik.hr ili www.jurajdalmatinac.com.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.