Gradonačelnica Knina reagirala na tekst Slavka Goldsteina: Ne igrajte se s Olujom!

Gradonačelnica Knina Josipa Rimac i predsjednik Koordinacije kninskih braniteljskih udruga Ante Anić Kremić reagirali su danas priopćenjem na tekst Slavka Goldsteina objavljen u srpskom tjedniku ‘Novosti’ u kojem se povjesničar osvrće na vojnoredarstvenu akciju ‘Oluja’.

‘U ČIJE IME GOLDSTEIN GOVORI’

Rimac i Kremić sporni tekst ‘5. kolovoz, datum koji se vraća’ okarakterizirali su pokušajem da se Oluju relativizira na način da se obilježavanju Dana pobjede, domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja doda i obilježavanje srpskih žrtava.

– Kao prvo pitamo se u čije ime gospodin Goldstein govori, kada kaže da je 5. kolovoz ‘za Srbe dan bolnog sjećanja na jednu od najvećih katastrofa u povijesti srpskog naroda’? U ime kojih Srba on govori: da li u ime onih koji su se devedesetih godina pobunili protiv hrvatske države i njene neovisnosti i pridružili se velikosrpskom agresoru ili u ime onih Srba koji su ostali sa svojim susjedima Hrvatima i veliki ih se broj aktivno uključio u obranu Domovine? S kim Goldstein misli da bi Hrvati trebali tražiti ‘zajednički nazivnik’ u odnosu na hrvatski domovinski rat, jer ga mi s onom prvom skupinom Srba ne možemo nikada pronaći, dok ga s ovom drugom skupinom hrvatskih Srba već imamo – stoji u priopćenju.

HRVATSKI SRBI RAVNOPRAVNI GRAĐANI

Rimac i Kremić drže kako je Goldsteinov tekst pisan po narudžbi jer je ideološkiobojen te savjetniku predsjednika Vlade RH poručuju da se ne ‘igra s danom ponosa i slave hrvatskog naroda’.

– Smatramo da hrvatski Srbi 5. kolovoza 1995. godine nisu izgubili svoju postojbinu i rat, kao što vi pišete, već hrvatski Srbi i danas kao i prije žive slobodno u svojoj domovini Hrvatskoj kao ravnopravni građani. Građani Republike Hrvatske, a napose građani hrvatskog kraljevskog Grada Knina slavit će svake godine 5. kolovoz i vojnoredarstvenu operaciju ‘Oluju’ kao svoj najveći blagdan i legitimnu vojno-oslobodilačku akciju… Iz svega navedenog postavlja se pitanje da li su ovakvi tekstovi primjereni savjetniku predsjednika Vlade Republike Hrvatske – zaključuju.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.