Gradonačelnik Županović i njegove službe nemaju vremena za javnost

U tjednu izbora, kada aktualni šibenski gradonačelnik Ante Županović i njegovi gradski pročelnici imaju vremena za raspisivanje natječaja za primitak novih službenika u gradsku upravu ili javne ustanove koje Grad vodi, što inače ne bi trebala biti praksa usred izborne kampanje, ta za obilazak gradilišta, i svojih i tuđih, iz Grada ipak nemaju vremena za informiranje šibenske javnosti, građana Šibenika, o svojim poslovima.

Iz redakcije Šibenskog portala i Šibenskog tjednika još je prošlog petka poslan upit na mail pročelnice Ureda gradonačelnika Ivane Bujas Rupić s pitanjem o tome koliko novca Grad Šibenik po bilo kojoj osnovi na taj dan duguje svojim komunalnim tvrtkama i gradskim ustanovama. U ponedjeljak je poslana požurnica s molbom da nam odgovor dostave u dogovorenom roku, najkasnije do kraja radnog dana kako bismo mogli tekst pripremiti za novo izdanje Šibenskog tjednika koje izlazi sutra. Budući da je bila riječ o pitanju koje se moglo provjeriti s tri klika mišem u kompjuteru gradskog Odjela za financije, a da gradske službe zakon obvezuje da rade transparentno, računali smo kako s odgovorom ne bi trebalo biti baš nikakvih problema. No, do danas nismo dobili odgovor na to pitanje, niti ćemo ga, po riječima pročelnice Bujas Rupić, dobiti još ‘par dana’.

Nitko nam se, k tome, iz gradske uprave nije niti javio da se ispriča ili pojasni zašto gradonačelnik ili netko od njegovih pročelnika nije odgovorio na novinarsko pitanje. Kada smo jutros nazvali pročelnicu Bujas Rupić, dobili smo mlako objašnjenje kako je u ‘gradskoj upravi državna revizija, te kako nitko od djelatnika ne može dignuti glavu’ (sic!). U tjednu izbora ili ne, s revizijom ili bez nje, na takav luksuz kada je riječ o javnim financijama i njihovoj transparentnosti, nitko nema pravo.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.