Gradsko vijeće Ministarstvu: Preispitajte odluku o ukidanju drniškog Katastra!

Gradsko vijeće grada Drniša na idućoj sjednici, koja se održava u ponedjeljak 20. listopada, Ministarstvu graditeljstva i prostornog uređenja poslat će zahtjev u kojem traži preispitivanje odluke o preseljenju drniškog Katastra. Naime, ova se služba iz Drniša seli u Šibenik što je izazvalo negodovanje drniške javnosti.

-Drniška ispostava Državne geodetske uprave u prostoru u kojem djeluje ima za rad stvorene sve materijalne i kadrovske preudvjete. Pored Grada Drniša prostorna nadležnost Katastra obuhvaća i prostore Općina Promina i Ružić što čini ukupno 63 naselja, a Katastar je nadležan za područje od 842 m2 prostora što ga po veličini stavlja odmah iza Grada Zagreba – stoji u zahtjevu drniškog Gradskog vijeća.

Napominju kako je preseljenje Katastra izazvalo cijeli niz problema za sve žitelje i gospodarstvenike s područja Drniša.

-Navedeno preseljenje je u sukobu s načelom ekonomičnosti (godišnji troškovi djelatnika Katastra iznosit će oko 100 tisuća kuna) te s načelom rentabilnosti jer korisnik usluga suda mora i za najmanju potrebu (izdavanje kopije katastarskog plana ili zbog provedbe parcelizacijskog elaborata) prijeći put i do 100 kilometara. Gradsko vijeće grada Drniša smatra da je prostor ukupnog drniškog kraja koji je zbog Domovinskog rata iznimno devastiran, zbog njegovog daljnjeg demografskog i gospodarskog razvoja, potpomoći od strane svih institucija Republike Hrvatske – poručuju te još jednom od Ministarstva traže da preispita svoju odluku o preseljenju drniškog Katastra u Šibenik.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.