Gradu Šibeniku 20 tisuća eura za razvoj nautičko-turističke rute

U sklopu ‘Okvirnog programa za konkurentnost i inovacije’ ukupnog iznosa gotovo 200 tisuća eura, Gradu Šibeniku je odobreno 20 tisuća eura za sudjelovanje u projektu ‘CURIOSEATY: Istraživačka ruta europskog nautičkog i podmorskog kulturnog naslijeđa’. Šibenik je jedini grad s Jadrana kojem su odobrena sredstva za sudjelovanje u projektu.

Glavni je cilj projekta izrada strategije razvoja transnacionalne nautičko-turističke rute vezane uz europsko nautičko i podmorsko kulturno naslijeđe.

-Nakon jučerašnjih izvrsnih vijesti vezanih uz naše šibenske projekte i odobrenih 2,7 milijuna eura za razvoj iNavis centra i tvrđavu Barone, danas ponovo imamo razloga za optimizam kada je razvoj našega grada u pitanju. Kao turistička destinacija koja se snažno razvija i u nautičkom segmentu, s marinom za megajahte u D-Marin Mandalini, ali i kao grad koji upravo u okviru iNavis centra razvija gospodarsku djelatnost oslonjenu na more, pomorstvo i akvakulturu, Šibenik će ovim projektom biti prepoznat kao jedinstvena jadranska destinacija – kazao je zamjenik gradonačelnika Danijel Mileta.

Projekt će doprinijeti raznolikosti i konkurentnosti europske turističke ponude snažeći poziciju Europe kao prvog izbora destinacije za nautički turizam i vodene sportove. Završetkom projekta, najmanje deset europskih nautičkih destinacija bit će povezane kroz zajedničku temu Maritime Culture and Heritage i raznovrsnu ponudu atrakcija i doživljaja koje će biti dostupne zainteresiranim posjetiteljima.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.