Greška u proceduri: Vidović traži poništenje izbora Željane Šikić za direktora županijskog TZ- a

– Pozivam župana Gorana Pauka da se očituje o mom upitu, kojeg sam mu poslao u svojstvu saborskog zastupnika, u vezi nepoštovanja procedure i netransparentnosti procesa odabira direktora Turističke zajednice Šibensko- kninske- rekao je danas na konferenciji za štampu Franko Vidović.

Podsjetimo, na to mjesto je prije nekoliko dana izabrana Željana Šikić, bivša predsjednica TZ Murter- Kornati. Kako neslužbeno doznajemo, ona će se u ponedjeljak i pojaviti na svom novom poslu, unatoč tome što se nadležno ministarstvo još nije očitovalo o tom slučaju.

Ono što Vidovića smeta, i zbog čega bi se trebao poništiti natječaj, je nepoštovanje procedure.

– Primjerice, na prvom natječaju u lipnju četiri kandidata koliko ih se tada prijavilo testirano je na znanje stranih jezika. Nitko od tih četvero nije se morao predstaviti  i dokazati svoj identitet na testiranju, mogao je umjesto njih doći bilo tko. Isto tako, ne zna se ni tko je uopće proveo to testiranje, nikakvi dokumenti nisu dostupni javnosti, iako bi zakonski morali biti. Nadalje, kandidati nisu testirani ni za znanje rada na računalu, s njima nitko iz Vijeća nije obavio nikakav razgovor, nikakav plan rada nisu morali predstaviti. Ja znam da HDZ uglavnom sve radi bez ikakvih planova, ali zakonska procedura mora se poštovati. Zato pozivam Pauka da se o mom upitu i očituje, a izbor Željane Šikić poništi- rekao je Franko Vidović

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.