Grguričin oporbi: Gledam vas u oči, a vi gledajte u pod!

Nakon što je medijske stupce punio jer je u ponedjeljak sa sjednice Gradskog vijeća udaljio HDZ-ova vijećnika Ivicu Poljička, Goran Grguričin reagirao je danas statistikom. Naime, predsjednik Vijeća dao si je truda te je analizirao učestalost istupanja gradskih vijećnika na aktualnom satu jer mu je zasmetalo što ga je oporba prozvala da ih zakida, dok vladajuće favorizira u postavljanju pitanja izvršnoj gradskoj vlasti.

OPORBA GOVORILA 200 PUTA

– Analizirajući sve istupe svih vijećnika u dijelu sjednice označen kao aktualni sat konstatira se da je skupina od 12 vijećnika, koji se u pravilu deklariraju kao potencijalna manjina, imala dominantno istupanje nad skupinom od 14 vijećnika, koja se u pravilu deklarirala kao potencijalna većina – stoji u Grguričinovu priopćenju. On potom navodi kako je od 336 svih vjećničkih istupanja, oporba istupala 200 puta, odnosno 59,52 posto, dok su vladajući za govornicom bili 136 puta, odnosno 40,47 posto.

‘GLEDAJTE U POD’

– Vrlo je zanimljivo sagledati dinamiku istupa skupine koja se dominantno incidentno ili konfliktno ponašala na pojedinim sjednicama Gradskog vijeća, a posebice na posljednjoj. Ta skupina od tri vijećnika, imala je skoro jednu trećinu svih istupanja svih vijećnika na svim sjednicama, tako da se ne može govoriti o zakidanjuističe Grguričin. Vijećnicima je poručio kako njihovo korektno i nekorektno ponašanje utječe na tijek aktualca, a za kraj zaključuje:

– Meni ostaje tek, gledati svih infišo u oči. A njima? U pod.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.