Gubitnici izbora: Prijelom se u Šibeniku dogodio u Ražinama

Gradonačelnik i njegov zamjenik na odlasku dr. Ante Županović i Franko Vidović te kandidatkinja lijeve koalicije za šibensko-kninsku županicu Anita Bara zahvalili su se danas svim biračima koji su im dali svoj glas. Županović i Vidović čestitali su pobjedniku, dr. Željku Buriću i konstatirali kako je kampanja bila fer i korektna. Lider šibenskih socijaldemokrata dozvolio si je i malo sarkazma.

ŽUPANOVIĆ: BIT ĆU PRI RUCI

-Čudi me jer su gospoda stalno govorila da mi nismo ništa radili, a evo čujemo da su jučer rekli da će nastaviti tamo gdje smo stali, znači da smo nešto ipak radili – kazao je Vidović te dodao kako se nada da će Šibenik u naredne četiri godine ići naprijed.  Županović je, pak, naglasio kako će ‘biti pri ruci’.

-Mi smo tu da pomognemo, bili smo u radi grada, a ne radi sebe. Pri ruci smo da napravimo da grad ide naprijed, prvenstveno radi naše djece – poručio je. Na novinarsko pitanje jesu li točne špekulacije kako će, nakon gradonačelničke fotelje sjesti u onu sanacijskog upravitelja šibenske bolnice, Županović je odgovorio:

-Ne razmišljam o tome. Imam zacrtani put i karijeru u kojoj sam van Šibenika itekako uspješan. Ono o čemu sada razmišljam je odmor, ispred mene su Mediteranske igre na kojima ću biti dio zdravstvenog tima. Sada malo pospremamo kuću da sve bude uredno predano mom nasljedniku – naveo je te dodao kako će se primopredaja vlasti ipak održati u ponedjeljak 10. lipnja, iako bi novi gradonačelnik dužnost službeno mogao preuzeti već u petak. Naime, krajem tjedna Vidović i Petar Baranović imaju obveze u Hrvatskom saboru pa je dogovoreno ,da se radi njihova sudjelovanja  u primopredaji, ipak čeka idući tjedan.

VIDOVIĆ NE DIJELI GRAĐANE PO MJESTU STANOVANJA

Budući da je jučer na službenim stranicama Grada Šibenika uz vijest o pobjedi dr. Burića na lokalnim izborima stajalo kako je ‘Županović većinu glasovao osvojio u gradskim četvrtima, dok je Burić ostvario bolji rezultat u prigradskim sredinama’, novinare je zanimalo ima li čelnik šibenskog SDP-a konkretnije rezultate gdje je lijeva koalicija ostvarila bolji, a gdje lošiji rezultat.

-Ne želim Šibenik dijeliti, za mene su jednako građani grada Šibenika oni koji žive na Poljani i oni u Vrsnom i želim da se to apostrofira. Bolji rezultat ostvarili smo u užem dijelu grada, od Njivica do Vidika i Mandaline,  a okolna naselja, najgrublje rečeno, glasovala su za dr. Burića. Do prijeloma je došlo u Ražinama, Gornjim i Donjim, a mislim da smo tamo dobro radili. Jedan od najvažnijih projekta je napravljen u Ražinama, ali građani očito ne misle tako – naveo je Vidović te dodao kako je čitavo vrijeme bio rastrgan između dva posla, dogradonačelničkog i saborskog zastupnika, no u svakom je, kaže, davao svoj maksimum.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.