GUP SKINUT S DNEVNOG REDA: Nezadovoljni i vijećnici HNS-a

Gradski vijećnici odbili su danas raspravljati o prijedlogu novog Generalnog urbanističkog plana na kojeg se čekalo više od 10 godina. Na prijedlog ‘forumaša’ Emila Guberina, nezavisnog Ante Gašperova Čače, HDZ-ovca Ivice Poljičak i, što je najzanimljivije, HNS-ovca Draška Lambaše zatraženo je skidanje GUP-a s dnevnog reda današnje sjednice. Sva četvorica aktualnoj gradskoj vlasti zamjerila su niz nespretnosti uvrštenih u novi GUP, iako ga je šibenski gradonačelnik Ante Županović stoički branio riječima da je najvažniji razvojni prostorni dokument grada ‘amenovalo’ i resorno ministarstvo, a svi nesporazumi mogu se naknadno rješavati amandmanima.

NIŠTA OD GUP-a

Šibenski parlament ipak nije bio za takvo rješenje, ‘odmetnuli’ su se čak i HNS-ovci te su digli ruku da se GUP povuče s dnevnog reda.

– Nezadovoljan sam određenim stavkama, posebice vezanim za Luku Šibenik. Procedura nije u potpunosti ispoštovana, a opravdan je i dio primjedbi koje su jučer na konferenciji za medije izrekli kolege iz HDZ-a – zamjerio je vijećnik HNS-a Draško Lambaša. Navodno, prema novom GUP-u, Luci Šibenik nije dana mogućnost prostornog širenja te je izvješću javne rasprave definirana turističkom(?!) lukom.

Gradske vlasti u što kraćem roku trebale bi doraditi novi GUP, a Grad će i dalje funkcionirati prema urbanističkom planu donesenom davne 1988. godine.

U nastavku sjednice ponovno je zaiskrilo između HNS-ovca Lambaše i gradskih čelnika i to po pitanju preoblikovanja nogometnog kluba Šibenik. Povjerenstvo za profesionalne klubove, naime, jučer je odbilo elaborat HNK Šibenik zbog sporne točke u kojoj je Grad zatražio pravo korištenja stadiona na Šubićevcu i terena u Crnici kako bi zaštitio svoje buduće dionice.

ISKRILO I NA TEMU PRETVORBE HNK ŠIBENIK

Lambaša je, naime, održao lekciju stručnim službama Grada koje su i same za govornicom priznale da su laici u tematici pretvorbe nogometnih klubova u sportska društva. Osim toga, upitao je stručne službe zašto se od GV-a traži ad hoc izmjena odluke i zbog čega u prilogu nije nedavno donesena odluka Vlade RH o prijenosu potraživanja nogometnog kluba na Grad Šibenik.

– Draško o čemu govoriš? Ma dajte – protestirao je gradonačelnik s klupe.

– Nemojmo se nervirati. Imam pravo pitati, GV se dovoljno omalovažavalo. Normalno je da odluka Vlade bude u prilogu. Nitko nije protiv daljnje pretvorbe HNK Šibenik, ali hoćemo čuti jasne argumente – inzistirao je HNS-ovac.

Nastavio je i Županović.

– Uvijek u svemu tražimo zavjeru. Slažem se da zakon nije idealan, ali po istim uvjetima preoblikovali su se i ostali klubovi poput Hajduka, Cibalie…Izmjenom odluke ništa ne gubimo, spašavamo klub jer su nam dana potraživanja i po naknadnim dionicama Grad će postati 80-postotni vlasnik nogometnog kluba. Nakon toga, ništa ne može proći bez odluke Gradskog vijeća – zaključio je gradonačelnik. Parlament je na koncu jednoglasno prihvatio izmjenu sporne odredbe te se nastavlja pretvorba šibenskog drugoligaša.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.