HDZ: GUP najjasnije objašnjava koliko je nesposobna aktualna vlast

– Urbanističko planiranje Šibenika odvija se parcijalno, a cjelovito urbanističko rješenje nikako da ugleda svjetlo dana već godinama – kazali su danas na konferenciji za medije, HDZ- ovi kandidati za gradonačelnika i zamjenika gradonačelnika Šibenika dr. Željko Burić i Danijel Mileta, kritizirajući činjenicu da aktualna vlast do kraja svog mandata nije donijela novi šibenski Generalni urbanistički plan. Nedonošenje GUP-a u direktnoj je vezi s manjkom investicija u Šibeniku, a time i s punjenjem gradskog proračuna, a činjenica da se nije usvojio jedan ovako važan strateški dokument također je u vezi s rastom broja nezaposlenih koji u Šibeniku raste iz godine u godinu, kazao je Željko Burić. Sa današnje konferencije za medije, Željko Burić je poručio da photoshop slikovnice i nekoliko dizalica neće nikog zavarati. Šibenik, kazao je, treba probuditi konkretnim mjerama i planovima, a ne lažnim obećanjima kojih su se građani toga grada naslušali.

HDZ_Buric_Mileta_GUP_1-web

Ravnatelj Zavoda za prostorno planiranje Damir Lučev na današnjoj konferenciji za medije šibenskog HDZ-a kritizirao je činjenicu da su bez ikakvog obrazloženja skinute III. Izmjene i dopune Prostornog plana uređenja, iako je tekst odluke o donošenju bio sastavni dio vijećnicima upućenih materijala.

LOKACIJSKI URBANIZAM

Lučev je kazao kako je na taj način gradska vlast definitivno potvrdila svoje nesnalaženje u zadaći stvaranja planskih pretpostavki za razvoj Šibenika.

Napomenuo je, također, da se zbog svega toga u Šibeniku izgradnja događa po principu tzv. ‘lokacijskog urbanizma’ sa svim svojim dugoročnim funkcionalnim i estetskim posljedicama.

Danijel Mileta, kandidat HDZ-a za dogradonačelnika Šibenika, podsjetio je kako je tijekom zadnje četiri godine Grad Šibenik iznjedrio, a Gradsko vijeće usvojilo svega sedam prostornih planova, od čega su tri usvojena nas prošloj sjednici Gradskog vijeća.

POLITIČKO SLJEPILO

– Za razliku od tog perioda, od 2004. do 2009. usvojen je 21 prostorni plan raznih razina – kazao je Mileta.

Krucijalni razvojni dokument, generalni urbanistički plan koji je prije četiri godine bio pred donošenjem, i na koji je nadležno Ministarstvo dalo svoju suglasnost, nikad nije došao pred Gradsko vijeće samo zato što su ga pripremili politički neistomišljenici, naglasio je Mileta.

Dosta je sljepila uzrokovanog podjelama projekata i planova na vaše i naše, poručio je HDZ-ovac, dodavši kako je jedino sljepilo koje u Šibeniku smije postojati sljepilo na političke boje.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.