HDZ – HSP Ante Starčević – HSS – koalicija sposobnih, ne podobnih

U prostorijama Hrvatske demokratske zajednice danas je predstavljana koalicija HDZ – HSP Ante Starčević – HSS na nivou grada Šibenika i Šibensko – kninske županije, te njihovi kandidati za zamjenike župana Šibensko – kninskog na predstojećim svibanjskim izborima. HDZ-ov kandidat za dožupana je Tomislav Vrdoljak, a boje HSS-a branit će dosadašnji dožupan Zoran Smolić.

– Drago mi je da smo na razini grada okupili političke opcije sličnih svjetonazra i što smo stvarno okrenuli novi list koji nije samo za ove izbore, nego i za puno više, puno dalje – kazao je Goran Pauk, sadašnji župan i predsjednik Gradskog odbora HDZ-a.

ZA BOLJITAK ŽUPANIJE

Koaliciju HDZ – HSP Ante Starčević – HSS prije predstavljanja kandidata pozdravio je i Nikica Penđer, predsjednik GO HSP Ante Starčević.

-Ovim sporazumom na nivou grada i županije želimo jasno poručiti  našim biračima, simpatizerima da ova pravaško – demokršćanska koalicija neće dopustiti rasipanje glasova, već da ćemo ujedinjeni osvojiti ovaj grad i to sa sposobnim ljudima, a županija je ionako naša, no sad će biti još i jača – uvjeren je Penđer.

HDZ-ov kandidat za dožupana, Tomislav Vrdoljak zadnja dva mandata obnaša dužnost zamjenika gradonačelnice Knina, u utrku za mjesto dožupana na predstojećim izborima izabran je, kako kaže, jednoglasno, a višegodišnje iskustvo kao zamjenik gradonačelnice, uvjeren je, pomoći će mu da svojim radom i znanjem doprinese boljitku županije.

-Vjerujem da ću zajedno s čovjekom koji je dosad uspješno vodio županiju, Goranom Paukom i njegovim dosadašnjim zamjenikom i mojim budućim kolegom, Zoranom Smolićem raditi jače i bolje za dobrobit svih žitelja Šibensko –kninske županije – kazao je Vrdoljak.

HSS-ov kandidat Zoran Smolić zadnje četiri godine obnaša dužnost dožupana, a u novom mandatu nada se dovršiti započeto, započeti neke nove projekte, napraviti iskorak više i sve to držeći se utvrđenog koncepta i načela.

NEMA BIANCO POTPORE

Okupljenima oko koalicije obratila se i Ruža Tomašić, predsjednica HSP-a Ante Starčević riječima da ne postoje loše stranke, već loši predsjednici stranaka ili njeni loši članovi.

-Mislim da će ova koalicija pokazati da nitko tko radi na uštrb stranke, onaj tko radi za osobnu korist neće ostati s nama. Ovo nije koalicija podobnih, nego sposobnih, a to ćemo i dokazati. Ima stranaka koje žele doći na vlast s bilo kim, bilo  kako. Mi djelimo isti ili sličan svjetonazor. Nema bianco potpore nikomu. Svatko tko bude radio za osobnu korist – znamo kako ćemo s njim – odrješita je Tomašić.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.