HDZ osvojio Meterize i Crnicu

20,17 sati

Najfriškiji rezultati iz stožera HDZ-a govore o izbornim pobjedama na biračkim mjestima u Crnici i na Meterizama. Neslužbeni rezultati govore kako je HDZ-ov kandidat dr. Željko Burić  u Crnici osvojio 717 glasova, dok je njegov najveći protukandidat Ante Županović pred koalicijom SDP-HNS-HSLS u toj gradskoj četvrti osvojio 550 glasova. Burić je pobijedio i na Meterizama sa 266 osvojenih glasova, dok je Županović osvojio 120 glasova.

19, 50 sati

U stožeru HDZ-a na Trgu Andrije Hebranga stranački čelnici, izborni kandidati, članovi i simpatizeri stranke počeli su se okupljati 30 minuta prije zatvaranja birališta. Atmosfera je užurbana, većina prisutnih stalno je u telefonskom kontaktu s ekipama na terenu, radi se punom parom.

Dok se čekaju prvi neslužbeni izborni rezultati kandidat za župana Goran Pauk kazao je kako vjeruje u još jednu pobjedu.

Dr. Željko Burić, kandidat za gradonačelnika koalicije HDZ-HSS-HSP AS-HČSP rekao je također kako uvijek kada igra neku utakmicu nastoji pobijediti, te je izrazio uvjerenje u svoju pobjedu na izborima.

hdz1

Inače, poznati su prvi neslužbeni rezultati s biračkog mjesta broj osam, na šibenskom Baldekinu. Na tom biračkom mjestu kandidat za župana Goran Pauk osvojio je 143 glasa, dok je njegova protukandidatkinja Anita Bara iz koalicije SDP-HSLS-HSU osvojila 152 glasa.

hdz2

Također, kandidat za gradonačelnika HDZ-ove koalicije Željko Burić osvojio je na tom biračkom mjestu 103 glasa, dok je njegov najveći protukandidat dr. Ante Županović pred koalicijom SDP-HNS-HSLS osvojio 182 glasa.

Međutim, kako je to biračko mjesto već tradicionalno utvrda SDP-a, u HDZ-u kažu kako su više nego zadovoljni ovakvim izbornim rezultatom.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.