HEP došao isključiti struju Gradskoj upravi!

Službenici HEP-a jutros su došli isključiti struju šibenskoj Gradskoj upravi zbog nagomilanog duga kojeg je za sobom ostavilo bivše vodstvo Grada o čemu je u prošlom broju pisao Šibenski tjednik.

-Ostaje nam sjesti za stol s predstavnicima HEP-a i vidjeti na koji način možemo riješiti taj problem, prije svega dogovoriti rate otplate s obzirom da je dug velik i da Grad ne može platiti odjednom – potvrdio nam je informacije šibenski dogradonačelnik Danijel Mileta.

Kako doznajemo, dug Gradske uprave u ovom trenutku iznosi preko 450 tisuća kuna s tim da velika dugovanja imaju i gradske tvrtke te javne ustanove. Najveći problem imala je JU ‘Športski objekti’, ali on je riješen, a ostali problemi rješavat će se u hodu.

Podsjetimo, Šibenski tjednik pisao je o nagomilanim dugovanjima prema HEP-u bivšeg vodstva Grada na čelu s Antom Županovićem.

Dana 25. svibnja ukupan dug prema HEP-ovim tvrtkama iznosio je 720.352 kuna, ili 413.455 kuna prema tvrtci HEP opskrba d.o.o. i 306.897 kuna prema tvrtci HEP operator distribucijskog sustava. S obzirom da je faktura koju je tvrtka HEP opskrba d.o.o. ispostavila prema Gradu u ožujku iznosila 197.797 kuna, a u travnju 195.615 kuna, a tvrtka HEP operator distribucijskog sustava za ožujak od grada potražuje 138.285kuna, a za travanj 131.282 kuna, moglo bi se zaključiti kako Grad Šibenik više od dva mjeseca nije platio niti kune za struju! Istovremeno, otvarana su brojna mala gradilišta, grad se dovodio u red kozmetički, i populističkim su se metodama kupovali glasovi.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.