HND: Platite plaće i spasite Radio Šibenik

Hrvatsko novinarsko društvo zahtijeva od vlasnika Županijskog Radija Šibenik da odmah riješe razloge zbog kojih je došlo do legitimnog štrajka novinara i drugih zaposlenika Radija Šibenik, u koji su stupili još prošlog petka 4. srpnja, priopćio je Zdenko Duka, predsjednik HND-a.

Novinari Radija Šibenik su u štrajku jer tri mjeseca nisu primili plaću, a Uprava se dosad nije uspjela dogovoriti sa zaposlenicima i uskraćuje daljnje dotacije, dok je Skupština Radija Šibenik odlučila zatražiti predstečajnu nagodbu.

– Ističemo da je iznimno važno da Radio Šibenik nastavi emitirati. To je tehnički dobro opremljen radio s gotovo polustoljetnom tradicijom i koncesijom sve do 2022. godine i tamo rade kvalitetni novinari. Radio Šibenik slušan je i bitan informativni medij. Novinarska radna mjesta posljednjih godina u Šibeniku ionako su opasno ispražnjena. Pozivamo i lokalne županijske i gradske čelnike da se uključe u rješavanje problema i traženje izlaza jer, iako je Radio Šibenik sada u privatnom vlasništvu, dokapitalizacija i prebacivanje većinskog dijela iz ruku lokalne samouprave privatnicima 2009. godine provedeni su upravo u funkciji opstanka, pa je opstanak tog Radija i dalje odgovornost i lokalne samouprave – poručuju iz HND-a.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.