HNK Šibenik samo na ime poreza duguje 41 milijun kuna!

Šibenska javnost nikako da sazna koliko zapravo iznosi dug HNK Šibenik. Tu informaciju aktualno vodstvo kluba čuva ‘kao zmija noge’, srameći se valjda svog osmogodišnjeg ‘djela’. Neke informacije govorile su kako se ta cifra kreće oko 20 milijuna kuna. Bilo bi ‘super’ da je tako! Naime, kako neslužbeno saznajemo od dobro upućenih izvora, koji su to  vidjeli ‘crno na bijelo’, dug HNK Šibenik samo na ime poreza državi iznosi nevjerojatnih 41 milijun kuna!

KARAĐOLE NE ZNA KOLIKI JE DUG?

Pridodamo li tome dugovanja prema sadašnjim i bivšim igračima i ostalim vjerovnicima, fizičkim i pravnim, ta brojka dodatno raste i jasno je zašto se na Šubićevcu baš i ne žure s njezinim objavljivanjem.

Direktor kluba Marko Karađole, na pitanje može li nam potvrditi informaciju da za doprinose državi klub duguje 41 milijun kuna, bio je poprilično kontradiktoran. Prvo je kazao da ta cifra nije točna, a onda kazao da zapravo ne zna koliko iznosi dug Šibenika.

– Koliki ja stvarni dug znat će se nakon očitovanja Porezne uprave. Taj papir i mi čekamo jer se treba uvrstiti u elaborat koji se izrađuje za potrebe pretvorbe kluba. Ali, te vaše pouzdane informacije nisu točne – kazao je Karađole koji (po tko zna koji put) nije želio otkriti ni koliko bi približno mogao iznositi dug. Direktor Karađole trebao bi, međutim, znati da šibenski nogometni klub nije ničija privatna ‘prćija’, da ga, preko gradskog proračuna, financiraju i građani Šibenika, i da, prema tome, javnost ima pravo napokon saznati koliko duboko je  ‘zaglibio’ HNK Šibenik.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.