Hotel Šibenik gradit će se po ideji Nikole Bašića

Idejno rješenje Marina projekta d.o.o., arhitekata Nikole Bašića, Zvonimira Bušića i Ivana Kujundžića,  odabrano je među četiri pozvana, pristigla rješenja, kao slijedeći korak na  realizaciji projekta Hoteli Šibenik u šibenskoj Mandalini.

Odlučila je tako Uprava Dogus Grupe, koja je imala težak zadatak odabrati jedno od četiri rješenja uglednih hrvatskih arhitektonskih kuća: UPI2M, Randić i suradnici d.o.o. Njirić plus arhitekti d.o.o. i Marina projekt d.o.o.

PREVAGNULE SU NIJANSE

Sva su rješenja predstavljena 19. i 20. ožujka predstavljena prosudbenoj komisiji u čijem sastavu su, pored predstavnika Uprave Dogus Grupe, bili i gradonačelnik Grada Šibenika  Ante Županović, zamjenik gradonačelnika Franko Vidović, kao i predstavnici Uprave NCP-Remontnog brodogradilišta Šibenik. Članovi Uprave Dogus Grupe  bili su iznimno zadovoljni kvalitetom svih četiriju pristiglih prijedloga te su nijanse prevagnule da upravo rješenje Marina projekti d.o.o. bude odabrano, u čemu su svi članovi bili jednoglasni.

PREDSTAVLJANJE KRAJEM TRAVNJA

Javno predstavljanje odabranog Idejnog rješenja održat će se krajem travnja u Gradskoj knjižnici, a zbog manjih preinaka odabranog rješenja. Tako će se do kraja mjeseca travnja, u suradnji s arhitektom Nikolom Bašićem, raditi na preinakama projekta te će konačno rješenje, zajedno sa svim pristiglim rješenjima, biti i službeno objavljeno.

Što se tiče samog projekta Hoteli Šibenik,  procedura izrade Urbanističkog plana uređenja (UPU), kreće odmah, a nakon toga izrada Idejnog i Glavnog projekta, te na koncu ishodovanje potrebnih dozvola za gradnju.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.