Hrvatska na biralištima, GONG zabilježio kršenje izborne šutnje

Od 7 sati ujutro otvorena su birališta diljem Hrvatske za drugi krug lokalnih izbora. Lokalni lideri u naredne četiri godine biraju se u 11 županija, 85 gradova i 164 općine te Gradu Zagrebu. Na našem području bira se županijsko vodstvo, a birači će konačno gradonačelnika ili gradonačelnicu izabrati u Šibeniku i Kninu te općinama Bilice, Murter-Kornati i Pirovac.

Birališta se zatvaraju u 19 sati, do kada traje izborna šutnja, za koje je zabranjena svaka promidžba, objavljivanje privremenih rezultata i procjena, kao i nagovaranje birača da glasuju za određene kandidate.

Ipak, GONG je tijekom jučerašnjeg dana od strane većine stranaka, kandidata i lista zabilježio kršenje izborne šutnje, a građani su dojavili nepoštivanje pravila i na našem području, točnije u Pirovcu. Dojave građana GONG-u odnosile su se na zvanje birača i nagovaranje da glasuju za određenog kandidata, slanje sms-ova, promidžbu na Facebooku, obilaženje kuća birača sa sugestijom za koga glasati…

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.