Hrvatske ceste: Radovi na obilaznici Vodice mogu početi na jesen 2015. godine

U Ministarstvu pomorstva, prometa i infrastrukture jučer je održana konferencija za novinare na kojoj su predstavljena tri projekta Hrvatskih cesta, među kojima i obilaznica Vodice, spremna za apliciranje za sufinanciranje gradnje iz fondova Europske unije. Riječ je o projektima koji su u visokoj fazi pripremljenosti i udovoljavaju ključnim kriterijima sigurnosti u prometu, uklanjanju uskih grla i zagušenja u gradovima te su kao takvi identificirani kao prioriteti.

Upravo iz tih razloga mogu se prepoznati opravdanima za sufinanciranje iz fondova EU i uvrštavanje u Operativni program Promet 2007.-2013., temeljem kojih bi se samo za njihovu provedbu privuklo 30 milijuna eura.

ministri

Projekt obilaznice Vodica je vremenski najkraći projekt i čiji bi radovi trebali trajati godinu dana.

-Mogući  početak gradnje ove obilaznice je u jesen 2015. godine i njena gradnja iznosit će 8,8 milijuna eura, a potreba za novom prometnicom ukazala se jer je postojeća D8 (jadranska magistrala) postala gradska ulica i na njoj se miješa lokalni i tranzitni promet. Upravo je zato ljeti otežan pristup pristaništu za brodske linije prema otocima – obrazložio je Jurica Krleža, član Uprave Hrvatskih cesta i pojasnio kako bi obilaznica odvojila lokalni i tranzitni promet, povećala sigurnost sudionika u prometu i poboljšala vezu s otocima.

IZVOR/FOTO: Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.