HSP AS: ‘Vrijeđanje crkve zbog Azimuta ravno je pogotku katedrale iz ’91.’

Na previranja oko slučaja Azimut reagirao je večeras priopćenjem županijski dr. HSP Ante Starčević. Priopćenje koje je poslano medijima usvojilo je Županijsko vijeće te stranke, koja, podsjetimo, također participira u šibenskoj vlasti budući da je zamjenik gradonačelnika Šibenika Nikica Penđer ujedno i predsjednik gradskog stranačkog ogranka.
Iz HSP AS  oštro osuđuju bezobzirne i neutemeljene napade na biskupa Antu Ivasa i cjelokupnu katoličku Crkvu, kako u gradu Šibeniku tako i cjelokupnoj Šibenskoj biskupiji, koji su za cilj imali blaćenje i diskreditaciju samog oca biskupa i svih svećenika, redovnica, redovnika i vjerničkog puka Šibenske biskupije.

Skrivajući se iza ispraznih pamfleta o toleranciji ti ‘napadači’ oca biskupa i katoličku Crkvu poistovjećuju s izrazima ‘klerofašizam’, ‘kulturocid’, ‘katolibani’… što najmanje odgovara jeziku tolerancije, a više jeziku mržnje, netrpeljivosti i diskriminacje na vjerskoj osnovi, u čemu su prepoznatljivi rukopisi iz nekih tamnijih vremena hrvatske povijesti, za koje smo svi uvjereni da bi trebali biti davno iza nas. Nadalje, smatramo da u gradu Šibeniku postoji i više nego dovoljno kvalitetnih mladih ljudi, te  ‘pomoć’ koja je gradu pružena od strane izmanipuliranih pojedinaca i skupina nije potrebna, već samo odaje krivu sliku. Te pojedince smatramo produženom rukom mračnih sila koje se ne mogu pomiriti s državom Hrvatskom stvorenom na žrtvi i krvlju hrvatskog naroda, te zbog svojih frustracija ne biraju ni cilj ni sredstva. Pod maskom kulture i noćnog života napadaju Katoličku Crkvu, jedini branik hrvatske opstojnosti i samostalnosti već 14 stoljeća, a posebno u današnje vrijeme – napominju u priopćenju pravaši.

Također izražavaju potpunu podršku crkvi, biskupu te aktivnostima oko pomaganja siromašnima preko Caritasa, organizaciji mladih, pokretanja škola, obnove oštećenih crkvi, izgradnje novih, a nadasve zaštiti digniteta Domovinskog rata.

– Kroz povijest Šibenska biskupija sa svojim biskupima i svećenstvom oduvijek je bila moralna vertikala društva, a naročito od trenutka velikosrpske i jugokomunističke agresije 1991. kada je zajedno s hrvatskim braniteljima aktivno sudjelovala u obrani i obnovi Grada i hrvatske države. Ovakvo huškanje na prosvjede, te kojekakva organiziranja i prijetnje, samo štete gradu Šibeniku, turističkom središtu Dalmacije, a ovakvo vrijeđanje katoličke Crkve je ravno pogotku u kupolu katedrale sv. Jakova u Rujanskom ratu 1991. godine od protivnika hrvatske slobode i nezavisnosti – zaključuju u priopćenju županijski pravaši. 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.