HSP dr. Ante Starčević: Krajnje je neozbiljan odnos prema zdravlju žitelja Šibensko-kninske županije

Nakon Nezavisne liste Stipe Petrine i HNS-a, priopćenjem su oko cijelog slučaja s vodom reagirali i iz županijskog HSP-a dr. Ante Starčević. Priopćenje prenosimo u cijelosti:

Sramota je da Šibensko – kninska županija nema rezervni sustav vodoopskrbe, kako u ovakvim situacijama 150 tisuća korisnika vode ne bi bilo ugroženo. Zabrana korištenja vode za higijenske potrebe nije postojala ni za vrijeme Domovinskog rata. Postavlja se pitanje, na koje supstance se sumnja u vodi, kad ih čak ni prokuhavanje ne može neutralizirati? Smatramo dalje, da je odnos prema zdravlju žitelja Šibensko – kninske županije krajnje neozbiljan, jer se na laboratorijske nalaze treba čekati nekoliko dana, a prema medijima samo laboratorij u Zagrebu je sposoban odraditi kompletna ispitivanja. Postavlja se pitanje, da li je do sada bilo ikakvih sumnji u kvalitetu vode, a laboratoriji na području Županije nisu bili u mogućnosti odraditi  kompletna ispitivanja? Ako je voda zabranjena za bilo kakvo korištenje, kako to da u pojedinim ugostiteljskim objektima nigdje nema upozorenja na štetnost korištenja vode? Isto tako građane Šibensko – kninske županije nitko nije upozorio na moguće zdravstvene posljedice korištenja vode, a svjesni smo da na području Županije živi velik broj osoba starije životne dobi koji nije sposoban doći do mjesta gdje se voda dijeli. Tko je odgovoran za štetne supstance u vodi utvrdit će nadamo se istraga, ali pitanje je tko će građanima snositi financijske posljedice kupovine vode? Smatramo da je ovo situacija za proglašenje elementarne nepogode.

Zaključak je da se prema vodi kao izvoru života ponaša krajnje neodgovorno, a da građani kao krajnji korisnici u cijeloj priči su potpuno zanemareni.

Pozivamo sve političke stranke da se u ovoj situaciji ostave političkih igara, solidariziraju s građanima, te da zajedničkim snagama pronađemo rješenje kako prebroditi ovo stanje, te kako spriječiti ovakve situacije u budućnosti.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.