HSP Knin: Neka nezaposlene osobe u biračkim odborima postanu svijetli primjer

Hrvatska stranka prava, kninska podružnica, uputila je otvoreno pismo ususret skorašnjih izbora za vijeća mjesnih odbora Grada Knina. Pismo prenosimo u cijelosti.

‘Dana 17.travnja 2016. g.  održavaju se izbori za vijeća mjesnih odbora Grada Knina. Za glasovanje birača bit će otvorena sva biračka mjesta  u Gradu Kninu. U biračke odbore prema zakonu dva člana predlaže Gradsko izborno povjerenstvo , četiri člana većinska stranka u Gradskom vijeću, a četiri oporbene stranke.

Pošto je rad u biračkim odborima prilika za skromnu zaradu , pozivamo vas da u biračke odbore predložite nezaposlene osobe s područja grada Knina, po mogućnosti dugotrajno nezaposlene.

Podsjećamo vas da je u mjesecu veljači 2016. g . na Hrvatskom zavodu za zapošljavanje , ispostava Knin, registrirano 1512  nezaposlenih građana Knina.

Rad u biračkom odboru bila bi prilika za 140 nezaposlenih građana Knina , ne samo  za skromnu novčanu zaradu, nego još više zbog osjećaja osobnog zadovoljstva nezaposlene osobe koja svojim radom može zaraditi, makar i skromna novčana sredstva za sebe i svoju obitelj.

Pozivamo vas da ovim primjerom pokažete senzibilitet prema nezaposlenim osobama , ne samo za ove izbore u Gradu Kninu, nego da stvorite primjer i pravilo za sve naredne izbore. Neka vaš primjer predlaganja nezaposlenih osoba u biračke odbore postane svijetli primjer i obrazac koji će slijediti i ostali gradovi, općine, županije,a i samo Državno izborno povjerenstvo.

Uzdamo se u vašu odgovornost prema zajednici i poseban senzibilitet koji politički odgovorne osobe trebaju iskazivati prema ranjivim skupinama u zajednici.’

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.