Humanitarna izložba slika udruge Kamenčići

Humanitarna udruga Kamenčići koja skrbi o osobama s mentalnom retardacijom predstavila je danas u prostorijama Radio Šibenika humanitarnu prodajnu izložbu slika. Riječ je o slikama koje su nastale na trodnevnoj likovnoj koloniji koja se održala na otoku Zlarinu, a na kojoj su sudjelovali slikari iz čitave Hrvatske te Bosne i Hercegovine.

Prekrasne slike u prostorijama Radio Šibenika bit će izložene do otvorenja Međunarodnog dječjeg festivala, 23. lipnja, nakon čega će se dio izložbenog eksponata preseliti u Bunare gdje će se održati prigodni domjenak povodom otvorenja 52. MDF-a. Sonja Ninić Ševo ispred udruge Kamenčići nada se kako će upravo na spomenutom domjenku osobe iz šibenskog političkog, javnog i kulturnog života kupiti neku od slika i pripomoći radu udruge.

– Do nove godine Kamenčići se još financiraju iz sredstava Ministarstva zdravlja, a nakon toga počinje borba. Stoga sve ovo što sada skupljamo služit će nam za daljnji rad – kazala je Ninić. Udruga Kamenčići, podsjetimo, skrbi o 46 korisnika, a broji sedam zaposlenih. Svake godine od Ministarstva zdravlja za rad udruge izdvoji se 500 tisuća kuna što većinom ode na plaće zaposlenih, dok Grad Šibenik sufinancira najam prostorija i režija udruge. Sav materijal kojeg udruga koristi nabavlja se od prodaje kreativnih rukotvorina koje Kamenčići izrađuju te prodaju na štandovima.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.