Humanitarni koncert za pomoć teško stradalom Juri Kulazi

Humanitarni koncert za pomoć 26-godišnjem Juri Kulazi koji je teško stradao u studenom prošle godine kada ga je ispred kluba Inside brutalno pretukao maoljetnik održat će se u nedjelju, 12. kolovoza s početkom u 21 sat u Brodarici.

Jure se od zadobivenih ozlijeda još nije oporavio stoga su se udruga mladih ‘Kanica’ i Turistička zajednica Brodarica –Krapanj prihvatili organizacije koncerta ne bi li financijski potpomogli njegovu što skorijem izliječenju. Kod pristaništa brodova za otok Krapanj nastupit će klape Brodarica, Kanela, Nas Quatros, Mendula i Stivanja te Horses back, a duž rive bit će postavljene kutije za donacije.

BENGALKE KAO PORUKA ‘STOP NASILJU’

Humanitarnim koncertom nastoji se ukazati na problem nasilja u društvu, posebice među mladima, te će diljem brodaričke obale biti zapaljene bengalke kako bi se odaslala poruka ‘Stop nasilju’.

Jure je, podsjetimo, pretučen tijekom večernjeg izlaska u klubu Inside jer je prigovorio 17-godišnjaku A.A. zbog nasilnog ponašanja.Ovaj ga je potom pričekao ispred kluba i udario u potiljak, a kada se Jure onesviješten srušio na pod nastavio ga je cipelariti i udarati.
Nasilnik je sutradan uhićen i prijavljen za pokušaj ubojstva, a kasnije su u javnost izišle informacije kako se radi o delinkventu ponavljaču koji unatoč brojnim kaznenim prijavama nije bio u popravnom domu.

U travnju ove godine nasilnik je osuđen na najveću mogu kaznu predviđenu za maloljetnike, pet godina zatvora i obavezno psihijatrijsko liječenje.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.