Ide prvi Bass Matters dub meeting u 2013.

Može se naslutiti kako će već prvi mjesec nove godine biti plesan. Jedan od prvih tragova zasigurno je i Bass Matters dub meeting koji će se održati u subotu, 5. prosinca, u klubu Papagaj, a glavni i odgovorni je istoimeni domaći SoundSystem – Bass Matters kao organizator, te Jahstice Sound kao gost.

U jednu ruku, mogli bismo ovo nazvati i svojevrsnom preslikom dub meetinga od prošlog ljeta koji se održao na Martinskoj jer i tada i sada za ljubitelje soundsystem kulture svirali su Jahstice Sound.

SVE POZNATIJI I PRIZNATIJI

Novo izdanje Bass Matters dub meetinga očekuje nas na Šubićevcu, s početkom u 22 sata, a za ulaz na dub plesnjak s početka godine trebat će izdvojiti svega dvadeset kuna. S pojavom Bass Mattersa glazbena scena Krešimirovog grada postala je žanrovski raznovrsnija, glazbena ponuda bogatija, a s njima je Šibenik dobio i svoj prvi SoundSystem.

S druge strane, iduće subote, ljubitelje dub, drum’n’bass i srodnih zvukova rasplesat će i sve poznatiji i priznatiji zagrebački Jahstice Sound koji djeluje od 2005. godine.

Svoj prvi odrađeni party pamte kao trenutak kada se zapravo formiraju kao DJ set/live vokal/perkusije, a u sedam godina postojanja nanizali su respektabilan broj nastupa po festivalima, suradnji sa zvučnim imenima… Ako su mogli nastupiti na kninskom NNC festivalu, na dva izdanja kultnog Seasplash festivala, na koručulanskom Ozu ili slovenskokm SamoFeggaestanu, onda mogu i u Šibeniku gdje je soundsystem kultura još uvijek relativno ‘zelena’ i tek okriva svoje pravo lice onima koji se s njom još upoznavaju.

NIKAD BOLJI

Šibenska ekipa nije im nepoznanica, dobro se poznaju, a međusobna suradnja traje već duže vremena. Prvi dub meeting u 2013. godini otvorit će i publiku zagrijati – lokalac Bass Matters, a onda podij prepuštaju Jahstice Soundu za koji poručuju da su zreliji pa samim time i nikad bolji.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.