Igor Shamis kaže da je dobio novac od banke te da još može zaustaviti stečaj Valjaonica

Iako samo što nije sazrelo vrijeme za stečaj Tvornice valjanih proizvoda, Igor Shamis danas poslijepodne održao je konferenciju za novinare te uvjeravao novinare kako još uvijek ima prostora da TVP ne ode u stečaj.

Shamis je, naime, prezentirao, kako ga je opisao, obvezujuće pismo potpore koje mu je jedna vodeća europska banka poslala, a s kojom mu garantira iznos od 35 milijuna eura. S tim novcem Shamis i dalje planira otkupiti dio duga najvećih vjerovnika TVP-a (Jadranska banka, TLM d.d. i Adrial plus) i vjeruje kako vremena ima.

-Ne znam hoću li dobiti potporu vjerovnika, ali na stolu su novci i zašto ih ne bi uzeli? Ja novce imam – kazao je Rus pokazujući obvezujuće pismo namjere ne želeći otkrivati o kojoj je banci riječ pravdajući to poslovnom tajnom. Pismo mu je, kaže, stiglo 30. listopada te će u narednih nekoliko dana Upravi TVP-a naložiti da se sastane s vjerovnicima i izloži im njegovu ponudu. Ukoliko vjerovnici prihvate ponudu, kazao je, sam će sjesti s njima za stol i potpisati ugovor o preuzimanju dugovanja na sebe.

shamiss2.jpg2

Kazao je i kako se njegova vizija TVP-a razlikuje od one koju ima slovenski Impol, a koji priželjkuju stečaj kako bi ušli u tvornicu.

-Impol poštujem jer je riječ o velikoj tvrtki, ali želim naglasiti da se moja ponuda bitno razlikuje od njihove jer oni žele stečaj, odnosno žele kupiti aktive kada TVP bude u stečaju i daju garanacije za 100 radnih mjesta. Ja ne želim stečaj i obećao sam radnicima da će imati i dalje svoja radna mjesta. Radit ćemo na smanjenju rashoda u proizvodnji, ali neću dopustiti masovne otkaze – kazao je Shamis.

Ostalo je, međutim, ne jasno na koji način ruski poduzetnik namjerava nagovoriti vjerovnike da ovog puta prihvate njegovu ponudu kada su još početkom listopada odbili njegov predstečajni plan čime je okončana i predstečajna nagodba, a stvorene sve pretpostavke za pokretanja stečajnog postupka.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.