Igrači Janjeva koji su sudjelovali u premlaćivanju DOŠK-ovaca bit će doživotno suspendirani, a klub izbačen iz lige?

Nogometnom klubu Janjevo, odnosno, igračima koji su sudjelovali u premlaćivanju igrača DOŠK-a prijete drakonske kazne. Kazao nam je to Hrvoje Kulušić, povjerenik Županijske nogometne lige. Kakve točno, bit će poznato najvjerojatnije u četvrtak, nakon što disciplinski sudac Šime Šupe donese svoj pravorijek.

– Prema zapisniku sedam igrača Janjeva sudjelovalo je u incidentu, a troje, četvero njih koji su bili predvodnici napada gotovo sigurno će dobiti doživotni izgon iz nogometa, dok ostalima prijete dugogodišnje suspenzije. Bit će kažnjeno i NK Janjevo kao klub, zbog svojih propusta, između ostalog i jer nisu utakmicu prijavili policiji. Klub će sigurno biti izrečena novčana kazna, a 99 posto je vjerojatnost da će seniorskoj ekipi na određeno razdoblje biti zabranjeno nastupanje u ligi. Ja osobno ću kao povjerenik lige predložiti da ta suspenzija bude što duža, barem dvije, tri godine. Ono što je sigurno jest da je NK Janjevo odigrao svoje ove sezone u Županijskoj ligi. Kazne moraju biti drakonske, jer želimo poslati jasnu poruku da je ono što se dogodilo za vikend u Kistanjama apsolutno neprihvatljivo, van svake pameti – kazao je Kulušić, koji kaže kako će napadnuti igrači DOŠK-a  vjerojatno pokrenuti i privatne tužbe.

Dakle, nakon što po svemu sudeći Janjevo bude izbačeno iz natjecanja, Županijska liga nastavit će se sa svega četiri kluba.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.