Impol na pragu ulaska u TLM, na sastanku u Zagrebu poručili: Nemamo vremena za gubljenje!

U Zagrebu je danas održan sastanak članova Uprave slovenskog Impola s predstavnicima Državne agencije za sanaciju banaka, koja je od prošle godine preuzela sanaciju nad Jadranskom bankom, a vezano za preuzimanje šibenskog TLM-a. Konkretizirani su idući koraci ka konačnom ulasku slovenske tvrtke u TLM.

Na sastanku su sudjelovali predsjednik Uprave Impola Hrvatska Tomaž Smolar sa suradnicima, ministar gospodarstva Tomislav Panenić, direktorica DAB-a Marija Hrebac, članovi Upravnog odbora DAB-a Goran Marić i Domagoj Ivan Milošević te šibensko-kninski župan Goran Pauk.

Dogovoreno je kako će se već sutra krenuti u zakonsku proceduru kako bi Impol mogao otkupiti potraživanja Jadranske banke u iznosu od 250 milijuna kuna. Mora se, naime, objaviti javni natječaj budući da je riječ o sredstvima koje je sanacijom Jadranske banke na sebe preuzela država, odnosno državna agencija, a natječaj će biti raspisan u idućih nekoliko dana, kazao nam je župan Goran Pauk.

-Natječaj se ne može izbjeći jer su potraživanja Jadranske banke sanacijom banke  postala potraživanja države. Također je dogovoreno da se 9. ožujka, za kada je sazvana sjednica Skupštine vjerovnika TLM-a, riješi pravni odnos kako bi Impol mogao ući u najam Valjaonica – navodi Pauk te dodaje kako je na sastanku naglašeno da se vrijeme ne smije gubiti jer Impol planira čim prije pokrenuti proizvodnju.

-Zbog tehnološkog procesa proizvodnje i prerade aluminija njima je vrlo bitno pokrenuti proizvodnju u ožujku i naveli su kako je svaki propušteni dan gubljenje vremena – poručuje župan.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.