Inicijativa Otočnog sabora: Sjedište Ministarstva mora preseliti u Šibenik!

Šibenska podružnica Otočnog sabora bila je domaćin jučerašnje sjednice Vijeća udruge Otočnog sabora koja skrbi o razvoju hrvatskih otoka. Uz predsjednika udruge Denisa Barića i domaćina Gorana Grguričina, predsjednika šibenskog Otočnog sabora, u radu sjednice sudjelovali su ostali članovi Vijeća iz drugih osnovanih podružnica udruge u priobalnim županijama.

SJEDNICA VLADE NA JEDNOM OD MANJIH OTOKA

Na sjednici je donesena odluka da se pokrene inicijativa te predloži održavanje jedne sjednice Vlade RH na jednom od malih hrvatskih otoka šibenskog ili zadarskog arhipelaga na temu stanja na hrvatskim otocima. Potaknut će se prijedlog da bi se u procesu decentralizacije Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture preselilo u Šibenik.

Udruga je ostvarila i suradnju s privatnim brodarima koji će dati popust članovima Otočnog sabora na brodskim linijama koje oni održavaju među otocima, a potaknut će se takva inicijativa i prema najvećem brodaru Jadroliniji, priopćeno je iz šibenske podružnice Otočnog sabora.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.