Instalateri plinskog grijanja: Antonio Živković i Ivan Vučenović treći na državnom natjecanju

– Šibenik je tek sad u procesu plinifikacije, naša djeca i građani ne znaju još za plinske sustave grijanja, ali svejedno su Antonio Živković i Ivan Vučenović osvojili treće mjesto na državnom natjecanju iz instalacija plinskog grijanja. Kako ćemo uskoro i u Šibeniku dobiti plin, ne sumnjam da će njih dvojica i sve razredne im kolege odmah nakon završene škole naći i posao. Znači, onu poznatu ‘S faksa na posao’ mogu slobodno parafrazirati u ‘Iz škole na posao’- kaže profesor Ratko Tomić,  ponosni mentor, razrednik 3.D razreda smjer Instalateri plinskog grijanja šibenske Industrijsko- obrtničke škole, kojeg smo zatekli na Danima otvorenih vrata.

plinoinstalateri3

– Zapravo nam i nije bilo toliko teško, morali smo na natjecanju zavarivati cijevi za sustav plinskog grijanja. Dosad se nismo s time previše susretali, ovo je bilo tek treće natjecanje iz tog smjera na koje je škola slala učenike, a već smo osvojili treće mjesto. To je odličan rezultat- kaže Antonio Živković.

Uz štand gdje je Antonio demonstrirao svoje vještine, zatekli smo i desetak učenika Osnovne škole Tin Ujević, koji su došli pogledatio koji bi smjer mogli upisati u srednjoj školi.

plinoinstalateri

– Nemamo problema s brojem učenika, koje godine ih se prijavi više, koje manje, ali razredi koje smo planirali uvijek se popune. Sve je više mladih svjesno da dobar zanat znači i siguran posao. a naši učenici nakon završene naše srednje škole spremni su za sve- kaže Ratko Tomić.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.